Gyarapodnak a titkok a 18 ezer bevándorló körül, akik letelepedési kötvényt vettek Magyarországon

2016. október 19. 11:42

A kormány egy olyan rendszert vezetett be, amelyben a háború, etnikai üldöztetés vagy a szegénység elől menekülő szerencsétlen embereknek hónapokat kell rostokolniuk a szerb határnál, hogy utána jó eséllyel elutasítsák a menedékkérelmüket.

2016. október 19. 11:42
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Miközben két hete szavazott az ország a menekültek befogadásáról, nagyban dübörög a letelepedési kötvénybiznisz. A két ügy nem csupán összefügg, hanem a kormány cselekvéseinek színét és fonákját mutatják meg. Miközben a propaganda egyik üzenete az, hogy minden menekült és muszlim terrorista, vagy potenciális terrorveszélyt jelent, addig az államnak egyébként veszteséges üzlet révén eddig tizonnyolcezer embernek adtak letelepedési engedélyt, amely szabad mozgást biztosít számukra a schengeni övezeten belül. (...)

A BÁH igenis kezeli a letelepedési államkötvényt vásárló személy esetleges korábbi büntetésére vonatkozó adatot, és egyedül az adatot igazoló okmányhoz nem fér hozzá. Ugyanakkor a közérdekű adat kérést nem csak akkor kell teljesíteni, ha valamely törvény a kiadni kért adat nyilvántartására kötelez, elegendő, ha a megkeresett szerv ténylegesen birtokolja a közérdekű információt – tette hozzá a szakember.

Lássunk pontosan: a kormány egy olyan rendszert vezetett be, amelyben a háború, polgárháború, etnikai üldöztetés vagy a szegénység elől menekülő szerencsétlen embereknek hónapokat kell rostokolniuk a szerb határnál, hogy utána jó eséllyel elutasítsák a menedékkérelmüket. Közben az ugyanezen országból érkező gazdagok pár kattintással és megfelelő pénzzel állampolgárságot vehetnek maguknak, ha pedig büntetett előéletűek, akkor is könnyen kijátszhatják a rendszert. Mindezt úgy, hogy a magyar állam veszít rajta, az oligarchák pénztárcája pedig hízik.

Vajon miért nem erről az ügyről tartottunk népszavazást?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. október 20. 09:49
Nem "gyarapodnak", hanem "szaporodnak". Rossz zsidó-magyar szótárat használt e jámbor rabbi
Takács Dezső
2016. október 19. 18:24
Ez az újságíró hol vette a diplomáját ,talán az Ecseri piacon?Vagy nem fogja fel akik minden féle papírok nélkül jönnek 6-8 országon keresztül NEM MENEKÜLTEK.Semmi joguk belépni Magyarországra !Pláne ha nem is háború sújtotta országból jönnek.
Szúnyog
2016. október 19. 14:14
"vagy a szegénység elől menekülő szerencsétlen embereknek hónapokat kell rostokolniuk" Tudod hány ilyen van, te szarházi? Potenciálisan milliárdos számról beszélünk. Vegyél egy szép nagy telket valahol Afrikában, aztán oda fogadd be őket!
Hermelin
2016. október 19. 13:54
Háború van Kínában? Tényleg. Hány kínai kapott letelepedési engedélyt? Sok országban elfogadott ez a módszer. Oly primitív kötekedés ez az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!