Nem a sajtószabadság a gond, hanem az olvasószabadság

2016. október 20. 09:20

Ha nem volna világos: Úgy korlátozzuk a legkevésbé a sajtószabadságot, ha nem korlátozzuk a Népszabadságot, holmi anyagi konzekvenciákkal.

2016. október 20. 09:20
Paranoid Android
Paranoid Android
Ki ette meg?

„A sajtószabadságot leginkább két jelenség korlátozza:

Egyrészt a szövegértési képességekkel is megáldott érdeklődő, politizáló emberek számának néhány tízeres volta, vagyis az, hogy normális újság nem lehet sikeres.

Másrészt az, hogy a jobboldali, nem liberális újságok is megjelenhetnek. Ezek folyamatosan félretájékoztatják a népet, aljas indulatokat szítanak, teret adnak a kormány és a kormánypártok álláspontjának, engedik szóhoz jutni a miniszterelnököt és a rájuk fordított pénz nagyon hiányzik a Népszabadság költségvetéséből.

Felszólítom a PestiSrácok.hu tulajdonosait, munkatársait és olvasóit, hogy azonnal szüntessék be a sajtószabadságot erősen korlátozó tevékenységüket és az anyukájuk öregségére szánt megtakarítását is felhasználva, minden pénzükkel támogassák a Népszabadság megjelenését!

Gondoljuk csak meg, a Népszabadság alulfizetett újságírói milyen életszínvonal esést kénytelenek most megélni, hiszen az elmúlt tíz évben az évi milliárd feletti költségvetésüket nyilván nem magukra, hanem a sajtószabadság megmentésére fordították!

Ha nem volna világos: Úgy korlátozzuk a legkevésbé a sajtószabadságot, ha nem korlátozzuk a Népszabadságot, holmi anyagi konzekvenciákkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2016. október 31. 11:55
Gondolom, a Rákosi korban rendszeresített Szabad Nép félórákra gondolsz. Hasonlókra manapság már nincs szükség. Mióta a közmédiából (nem beszélve a kifejezetten Fidesz közeli sajtótermékekből, tévécsatornákból és rádióadókból) gyakorlatilag nonstop folyik a kormánypropaganda, aki csak a fél fülét, szemét tartja nyitva, annak is átmossák az agyát előbb utóbb.
békalepcse
2016. október 29. 18:41
Tökéletes írás. Már csak azt kell, hogy a ballibsi írásokat naponta legyen kötelező olvasni és a beszámoltatást is meg kell oldani, valahogy... :-)
Agnieszka
2016. október 28. 10:21
Aranyos.
Agnieszka
2016. október 25. 22:27
Persze, de mégis, hogyan? Ki az a marha, aki nem látja, h. a népvándorlás Európa felé komoly veszély és h. Brüsszelben nagyon is megvan a szándék a németek, olaszok nyakán ragadt integrálhatatlan százezrek szétterítésére? Ennek ellenére a valaha hagyományosan jobbos kerületekben is 15-20% is volt a teljesen komolytalan, érvénytelen szavazat. Hogyan lehetne ezt a nem kevés embert, 300.000 közülük a Bokrosra bírt szavazni a Tarlós ellenében, "kiiktatni"? Lehetnek még itt nagyon kellemetlen meglepetések. Egyébként viszonylag egyszerű, a kormányzással nagyon kell igyekezni, médiát pedig JOBBAT csinálni, mint a balosoké, különösen az interneten és NEM nyújtani támadási felületet. A 888 nagyon fontos lenne. Ehelyett nehéz benne tájékozódni, a címszavak nyilván vannak, akiknek tetszenek, de azon kívül, aki kitalálta, szerintem nem soknak. Jó lenne, ha lenne valami, ami a környező, V4 országokról, a sajtójukból is, rendszeresen tudósít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!