Járulékos veszteség

2016. október 12. 07:09

A Népszabadságot beírták a járulékos veszteség rubrikába. A megélhetési senkik, a papagájok hada pedig nekiállt magyarázni a magyarázhatatlant.

2016. október 12. 07:09
Sebes György
Sebes György
Népszava

És ez nagyon fontos az immár szinte elkezdődött, jövőre viszont valóban betervezett választási kampány miatt. A »legenda« szerint - és minden ilyennek mindig lehet és van is valóságalapja - a miniszterelnök már hetekkel ezelőtt kiadta az ukázt, hogy 2017-re tiszta helyzetet akar sajtó- és médiafronton. Hogy meg lehessen alapozni pártja újabb - lehetőleg nagyarányú - győzelmét a következő évben. Nem szabad tehát semmit a véletlenre bízni.

A Népszabadságot beírták a járulékos veszteség rubrikába. A megélhetési senkik, a papagájok hada pedig nekiállt magyarázni a magyarázhatatlant. Gazdasági okok, piaci döntés, versenyhelyzet, mind szerepel a szótárukban. Még Németh Szilárd volt a legőszintébb, amikor kimondta, hogy örül a történteknek, ideje volt már az újság elhallgattatásának. Bayer Zsolt pedig - akit bevezetőben már idéztem - eddigi munkássághoz méltó írásában lényegében azt erősíti meg, hogy itt politikai elhatározás szemtanúi lehetünk. Igazság-tartalmáról árulkodik, hogy belekeveri »a Népszavát is pénzelő S. Lajost", noha Simicska (mert róla van szó) cégei évek óta nem hirdetnek lapunkban (és más kapcsolatunk soha nem is volt a vállalkozóval). De egyetlen jellemző mondatot érdemes idézni: »ki az a hülye, aki nem örül egy kicsit annak, hogy a mégiscsak negyven éven át emblematikusan undorító, és fennállása alatt sokkal-sokkal több mint hatvan ember egzisztenciáját tönkretevő, a Kádár-rendszer egyik legutolsó, legaljasabb „műhelye” tűnik el talán örökre«.

Igazából szót sem érdemelne a gyűlöletnek ez az áradása, ha nem a jelenlegi hatalom tipikus megnyilvánulása lenne. Ugyanaz a módszer, mint amit a migránsok ügyében alkalmaztak. Nem kár értük - sem a menekülőkért, akik nyilván terroristák, sem az újságért, amely az olvasatukban fekély -, el lehet hát intézni őket. Ha a Népszabadsággal ezt meg merték csinálni, akkor már nem látnak maguk előtt semmilyen akadályt: sem erkölcsit, sem anyagit. Lehet félni, riadozni, rettegni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freesleep
2017. április 16. 23:24
nem értek egyet a megélhetési senkikkel, mert legalább annyi hasznos hülye csócsálja a témát, mint a hozzászólásokon is látszik
Text adósság
2016. október 17. 22:59
Annyira nem voltak jók, hogy megérje mégy egyszer leírni. Látod Bubó bácsi itt van önkritika.
Text adósság
2016. október 17. 22:58
Fogok üldögélni a temetőben ha megírod hogy hova temettek.
balbako_
2016. október 14. 21:20
Hát ez az! A megélhetési senkik, a papagájok rákezdtek, mint most Sebes meg a többi szarrágó! Magyarázzák a magyarázhatatlant, kenegetik a szart a Fideszre, Orbánra mutogatnak, holott egyszerűen röviden, tömören egy szar lap kinyiffant. Azért mert szar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!