Szolidaritás

2016. október 14. 09:00

Kezdem úgy érezni magam, mint tíz deka párizsi.

2016. október 14. 09:00
Somfai Péter
Népszava

„Kezdem úgy érezni magam, mint tíz deka párizsi. Úgy adnak-vesznek minket újságírókat, szerkesztőségeket, mint a hentes a felvágottat. Vagy ami még rosszabb: a hátunk mögött, a fejünk felett döntenek.

(...)

Hiányoljuk a cégen belül dolgozó vidéki kollégák szolidaritását? Ahogyan egy-két szerkesztőség megtette, kiállhattak volna a Népszabadság mellett a többiek is. A hír hallatán akár mondhatták volna, hétfőn nem jelennek meg a vidéki lapok sem. Ez lett volna a leghatékonyabb szolidaritás, ami gondolkodóba ejthette volna a tulajdonost, meg azokat a politikusokat is, akiknek „semmi köze” nem volt a döntéshez.

De nem így történt. Most a Népszabadság volt a »párizsi«, holnap talán a Népszava lesz, aztán mindenki más, aki nem hajlandó énekelni a NER kórusában. És ez mindaddig így lesz, amíg valami elementáris felháborodás el nem söpri a közönyt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2017. február 12. 09:57
Hiába. A forradalmak föl szokták falni a gyermekeiket. Az már csak bónusz, hogy a baloldal önmagát szalámizta le, és most nemhogy tíz deka parizert nem ér egyik alakulatuk sem, de tán kalap alszél nélkül is el fogja fújni mindet a történelem szele. Rossz lóra tettetek elvtársak, csúnya ez az agonizáló vég. A balliberális oldal veszte az lett, amit kiszolgált. Dögbogárnak dögbogár a fia. Most csodálkoznak, mi végre bánhatott el így velük a történelem? De ha figyelembe vesszük az előzményeket, ha a mozgalmaitok sötét múltját, meg a vállalhatatlan jelenét megismerjük, akkor nincs min meglepődnünk. Akit gonosz, fohász nélküli bába hozott a világra, azt ima nélküli, kegyetlen orvos küldi a másvilágra.
katus
2016. október 19. 17:42
2016. 10. 14. 14:27 http://alfahir.hu/ez_orulet_a_vallonok_nemet_mondtak_a_ceta_ra EZ ŐRÜLET - A VALLONOK NEMET MONDTAK A CETA-RA! Amit nem mert az Orbán-kormány, megtették a vallonok: pénteken nemet mondtak az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményre (CETA). Az ország alkotmánya szerint, ha az öt regionális tartományból egy elutasít egy döntést, azt Belgium kormánya sem támogathatja. A kérdés, hogy a francia anyanyelvű vallonok blokkolhatják-e két héttel az október 27-ei aláírás előtt a CETA-t. Csakúgy, mint hazánkban a vallon parlamentben is szavazhattak a képviselők a CETA-ról, ám amíg itthon a kormánypárti többség a szerződés mellett foglalt állást, addig a belga tartományban a nemek kerültek többségbe. Ezzel pedig elviekben meg is akadályozhatják az egyezmény életbelépését. Rudy Demotte Vallónia miniszterelnöke kijelentette, hogy a francia többség nem járul hozzá, hogy a szövetségi kormány aláírja a CETA-t. Pedig a Politico szerint Franciaország folyamatosan lobbizott, hogy megváltoztassa a vallonok álláspontját. André Antoine, a parlament elnöke pedig arról beszélt némi malíciával, hogy nem ők a hibásak a CETA bukásáért, hanem Jean-Claude Juncker, ugyanis a Bizottság elnöke döntött úgy, hogy nemzeti parlamentek szavazhatnak az egyezményről. Szétesik Belgium? Brüsszel (mind EU, mind pedig belga viszonylatban) most abban reménykedik, hogy a miniszterelnöknek sikerül egy gyors kompromisszumot kötni a renitensekkel. Ugyanakkor Charles Michel nyomásgyakorlását erősítheti, hogy a holland nyelvű flamandok viszont CETA-pártiak. Ami másrészről Belgium széteséséhez is vezethet. Mivel az Európai Bizottság vegyes egyezményként deklarálta a CETA-t, ezért elviekben egyetlen ország is blokkolni tudja azt. Csakhogy, ahogy arra Christoph Leitl, egy globális gazdasági kamara elnöke is rávilágított a lapnak, „őrület, ha hagyjuk, hogy egy regionális parlament blokkolja a beruházást. Hova vezet ez minket?" Valóban, hova vezet ez minket? Végre a jó irányba?
Paskai
2016. október 17. 12:02
Azért érzed magad kedves Somfa 10 deka párizsinak, mert az vagy.
vegakutya
2016. október 17. 02:10
PIACGAZDASÁG. Ezt olvastam a kilencvenes években az újságban mikor munkahelyek tízezrei szűntek meg. A technológiai fejlődést megállítani nem lehet, átképzés stb... Szerintem azokra is vonatkozik akik akkor ezt leírták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!