Kiáradt szennycsatorna

2016. november 12. 08:48

Várjuk Kocsis Máté kiállását Vona Gábor mellett, hiszen ő már csak tudja, milyen érzés, ha coming outra akarják kényszeríteni az embert – tréfálkozhatnánk a TV2 elhíresült riportja kapcsán. De nincs kedvünk viccelni. Egyszerűen undorító ez az egész.

2016. november 12. 08:48
Pápay György
Magyar Nemzet

„Várjuk Kocsis Máté kiállását Vona Gábor mellett, hiszen ő már csak tudja, milyen érzés, ha coming outra akarják kényszeríteni az embert – tréfálkozhatnánk a TV2 elhíresült riportja kapcsán, amelyben a közismert konzervatív előadóművész, Terry Black vádolta pikáns melegpartikon való részvétellel a Jobbik elnökét. De nincs kedvünk viccelni. Egyszerűen undorító ez az egész. Már önmagában az egy politikus szexuális orientációjának efféle »játékba hozása«, különösen ha a vádat olyan erkölcsi nagyságok hitelesítik, mint a Fidesz-közeli médiában újabban megbízható hírforrásként tündöklő Zuschlag János. De ennél is undort keltőbb, hogy mindez pontosan mutatja, mire számíthatunk az elkövetkező években a közpénzből épített kormányzati bulvármédiától.

Persze tudjuk, egy politikusnak sokat kell tűrnie. S azt is, hogy a politikai bulvár nem csak nálunk dolgozik nemtelen eszközökkel. Van-e jobb példa erre, mint a most zárult amerikai elnökválasztási kampány, ahol elképesztő vádak tömkelege záporozott mindkét jelöltre? Csakhogy Magyarországon jelenleg nincs kampány – tehetnénk hozzá naivan. Miközben éppen a Jobbik vezérkara ellen indult összehangolt támadás bizonyítja, hogy a tízmilliárdos népszavazási kampány után rögtön itt a következő, amelyben a kormánypárt egyetlen komolyan vehető riválisát akarja levadászni.

Vona Gábor legfeljebb azzal vigasztalódhat, hogy – a közismert mondás szerint – ami nem öl meg, az erősebbé tesz: ha képes lesz átvészelni ezt az időszakot, a lovagiatlan párbajt kezdeményező ellenfél maga teszi párbajképessé. S tegyük hozzá, az egész pályás sajtóletámadás kétélű fegyver: pont a fideszes körökben jelenleg igen népszerű Donald Trump példája mutatja ezt, akinek a jelek szerint nem ártott túl sokat, hogy egy pornósztár vádolta szexuá­lis zaklatással.

A történet azonban alapvetően nem Vona Gáborról szól. Sokkal inkább arról, hogy ezek után bárki bármikor célkeresztbe kerülhet. Persze, ha abból indulunk ki, hogy a kormányzati körök a TV2–Origo–Riposzt-konglomerátum tűzerejét egy barátjukon próbálták ki – Spéder Zoltánra gondolunk –, akkor mit várhatnak az ellenfelek? Hát ezt. A szennycsatorna felhabzását és kiáradását, hogy aztán aki közel áll a célszemélyhez, arra is ráfröccsenjen a zavaros lé. A műfajt persze nem a Fidesz találta fel, és azt sem szabad véka alá rejteni, hogy a Jobbikhoz kötődő heccportál, a Kurucinfó is elévülhetetlen érdemeket szerzett a hazai közbeszéd lezüllesztésében. Amit azonban korábban egy viszonylag szűk hatókörű, illegális orgánum művelt, azt most egy profi gépezet végzi teljes lefedettséggel és legálisan – ráadásul kormányzati támogatással. Vajon azok a jobboldali szavazók, akik mindmáig sérelmezik a baloldali-liberális sajtó kritikájának hangvételét, mit szólnak most a Habony–Vajna–Zuschlag–Terry Black-koalíció áldásos tevékenységéhez?

Ebben a kiszámítható káoszban váratlanul felhangzott egy visszafogottabb hang is, Vona Krisztináé. Vona Gábor felesége nyílt levélben fordult a »first ladyhez«, Lévai Anikóhoz, közbenjárását kérve a családi békét feldúló karaktergyilkossági kísérlet leállítása érdekében. Egy politikusfeleség levelét persze nem kezelhetjük spontán megnyilvánulásként, de legyen bár szó ügyes taktikai húzásról, a benne foglaltak jelentős részével egyetérthetünk. Mi sem olyan Magyarországon akarunk élni, ahol a verbális politikai leszámolásnak ártatlan családtagok esnek áldozatul – legyen szó akár Vona Gábor, akár Kocsis Máté szeretteiről. Akik jóval mélyebb sebeket szerezhettek, mint mások nyerészkedő rokonai vagy közpénzen tartott magánszeretői.

A méltatlan helyzeten valóban egyetlen ember tudna változtatni: Lévai Anikó férje. De sajnos már jó ideje azt kell látnunk, hogy az ő céljai ezeket az eszközöket is szentesítik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:10
Aha, tehát Kocsis Mátét megrágalmazni bátor, trendi, büszke és cool volt, Cukifiút megrágalmazni borzalom! Elég szépen megtanultátok a leckét.
finekom
2017. április 17. 20:13
Szándékosan félreérted a felvetést? Vagy a híreket sem olvastad el figyelmesen? Vagy semmi nem számít csak tisztára mosd a mintaképedet? Helikopterezés, luxusautóbérlés, egy éjszaka szállodában. Utána egy hónappal 3 napos vakáció Dubajban, családostul. Ez már több, mint a hivatalos egyhavi jövedelme. Persze akkor nem, ha a dubaji utat a Valton Security elnöke fizette, cserébe a zsíros megrendelésért.
rézoxid
2017. április 17. 20:13
El vagy maradva. A Dubajról kiderült, hogy nem igaz. Több tízezer, de lehet hogy több magyar ember nyaral külföldön, még Dubajban is. Ezek az emberek közel sem milliomosok. Ha nem hiszed utána lehet nézni. Akkor szerinted úgy néz ki, hogy aki pl. repülőgéppel utazik, akár fapadoson is, vagy egy helikopteres sétarepülésen vesz részt pl. nyáron a Balaton felett lop, csal, hazudik?
kowecses
2017. április 17. 19:53
Rogán nem átallott 200 kilométert helikopterezni Bevallom, hogy a néhai Malévvel hivatalos kiküldetésben Brüsszelbe repültem. Turista osztályon, 226.000 Ft. volt a jegy ára. Havi átlagfizetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!