Ezek a rádióadók bűnben fogantak

2016. november 24. 09:25

A média rohadtul átpolitizált, nem csak nálunk, máshol is. Azt kell eldönteni, mi vállalható be ebben a helyzetben. Rajtunk és a rádión nem lehetett érezni se azt, amikor Lajos jóban volt Viktorral, se azt, amikor összeveszett vele. Interjú.

2016. november 24. 09:25
Sebestyén Balázs
168 Óra

A Médiatanácsnak volt lehetősége meghosszabbítani az adó frekvenciaengedélyét, mégsem tette.

Egyértelmű volt, hogy így lesz majd.

Miért?

Pontosan ismerjük a politikai viszonyokat. Attól kezdve, hogy Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral, lehetett tudni, mire számíthatunk. Ezek az adók bűnben fogantak. Már akkor sok zűr volt velük, amikor 2009-ben a Danubius és a Sláger Rádió egy politikai háttéralku következtében elveszítette a frekvenciáját, és elindult a Class FM. Most ugyanaz történik, mint akkor. Amilyen a kezdés, olyan a befejezés.

Önök éveken át tolták a Morning Show-t a Simicska által működtetett, a G nap előtt rengeteg állami hirdetéssel kitömött rádióban. Aztán ezek a reklámok egy csapásra elmaradtak. Világossá vált, önök is csak eszközök a politikai harcokban. 

A média rohadtul átpolitizált, nem csak nálunk, máshol is. Azt kell eldönteni, mi vállalható be ebben a helyzetben. Rajtunk és a rádión nem lehetett érezni se azt, amikor Lajos jóban volt Viktorral, se azt, amikor összeveszett vele. Minket nem irányítottak, nem mondták meg, mit csináljunk, nem kértek témákat.

Piaci körökben biztosra veszik, hogy az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1-nél folytatják.

Igen, vele is tárgyalunk. De más opció is van.

Nem túl sok: a közmédia a Petőfi Rádióval, vagy kereskedelmi csatorna, az pedig legfeljebb a Rádió 1 lehet.

Igaz. Ráadásul a közmédiában semmilyen formában nem lennék hajlandó dolgozni. Azért akadnak más megkeresések is, mi pedig minden ajánlatot mérlegelünk. Nekünk az a fontos, hogy az eddigi műsorkészítői szabadságunk megmaradjon. A Rádió 1 pedig nem fölülről irányított adó lesz.

Naivnak hangzik.

Ez nem naivitás, ez tény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 02. 17:16
Kimerült ez a trió is a Rákóczi-Sebestyén-Vadon csapat. Nem is lehet éveken keresztül minden hétköznap reggel üdének, vidámnak, pozitívnak, viccesnek lenni. Az utolsó három évben már a saját poénjaikon röhögcséltek, rajtuk kívül senkinek nem tetszett, ugyanakkor a saját okosságuk bűvöletében ítélkeztek elevenek és holtak fölött föltárva ezzel ismeretanyaguk felette csekély és sekélyes voltát.
tango47
2016. december 28. 11:50
A bulvár médiában Balázs azért egy értelmesebb pasi, ezért (számomra) kilóg a sorból. Az, hogy nem akar a közmédiában szerepet vállalni- érthető. Olyan lenne, mintha egy salsa-táncos A hattyúk tavá-ban akarna szerepelni. - Nem oda való.
Antigoné
2016. december 28. 11:45
Drága fiam! Te ott voltál a mocskos születésnél, és csak most háborodsz fel?
tas0125
2016. december 06. 19:25
Sebi Balázs és S. Lajos közérzete nem téma egy ország társadalmi közérzeténekkel szemben. Úgy le vannak szarva, ahogy vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!