„Sütőtökös, csokoládés, aszalt gyümölcsös karácsonyi sütemény
Egyszerű dolgunk van, mivel az eredeti egy angolszász recept, így bögrézünk, nem kell kimérnünk semmit.
– egy bögre sima liszt
– egy bögre sütőtökpüré
– egy zacskó sütőpor
– fél bögre barnacukor
– fél csésze vaj felolvasztva
– két banán
– étcsokoládé
– aszalt barack
– aszalt füge
– kandírozott narancshéj
– édesfűszerek ízlés szerint: őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, mézeskalács fűszerkeverék
Készítsük elő először a sütőtökpürét, mert ki kell hűlnie. Vágjuk a meghámozott sütőtököt apró kockákra és egy kis vízzel együtt pároljuk addig, amíg teljesen puha nem lesz és könnyen, egy villával pürésíthetjük. Hagyjuk kihűlni, ez fontos, különben megolvasztja a csokoládét és azt nagyon nem akarjuk!”