Toleranciahatárok

2016. december 14. 07:11

Elég volt a toleranciából – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök pártja, a Smer kongresszusán. A szlovák romák mostantól fogva elfelejthetik a polkorrekt védőhálót, a törvények rájuk is vonatkoznak.

2016. december 14. 07:11
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

Kis öröm: a szlovákoknál a magyar kártya most nem került elő. Más lett ma fontos. »Félünk valamit kimondani, mert nem polkorrekt, ám a másik oldal, a szélsőségesek és a radikálisok használják ezt a nyelvet, és hatalmas támogatást szereznek vele« – Fico szavaiban nehéz nem észrevenni a hazai áthallásokat. Igaz, a mai Jobbik, vitatható politikai realitásérzékkel, még mindig a szalonképességén dolgozik (miközben szalonképtelen támadásokat kap), fittyet hányva mintegy a nemcsak Európán, hanem Amerikán is átsöprő, a jobboldaliságnak kedvező szeleknek, de Fico szavai eszünkbe juttatják a Jobbik évekkel ezelőtti megerősödését. Amit kizárólag annak köszönhetett, hogy otthon volt a magyar vidék világában, odafigyelt azokra a súlyos szociális és rendvédelemért kiáltó jelenségekre, amelyekre egyik párt sem. Olyan rétegekre (idősek, mezőgazdasági munkából, háztájiból élő, a létminimum határán lévő magyarok), akikkel senki nem foglalkozott. Fico mindenesetre megragadta azt a pillanatot, amikor a politikailag korrekt nevű troll lázas betegen, ha ugyan nem dögrováson nyomta az ágyat. Ebben a merényletekkel mérgezett, a migránskérdést megoldani nem képes Európában a rendre való igény képtelenül fölerősödött, mert az emberek félnek. Nem a hivatásos rettegők, hanem akik restellnek sötétedés utáni félelmükről beszélni. Félnek a jövőtől, félnek egy Erdogan által Európára szabadított sokmilliós migránsáradattól, féltik a munkahelyüket, »populistán« hozzátehetném, hogy a lányaikat is.

A jobboldalnak kedvező széljárás sok mindent hozhat még, aminek egyáltalán nem fogunk örülni. A Kelet-Szlovákiában 2004-ben lezajlott éhséglázadás óta csak tizenkét év telt el, és aligha nevezhetjük a problémák megoldása felé tett civilizált európai lépésnek, hogy később hallhattunk olyan esetekről, hogy szlovákiai roma nőket tudtukon kívül sterilizáltak. Nagy botrány lett, az Európai Bíróság kártérítésre kötelezte az államot. Úgyhogy Európa immunrendszere ide vagy oda, a vehemens jobbra tolódás közepette nem lenne jó, ha ilyesfajta megoldásokra vetemedne bármely politikai erő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
izo1210
2016. december 14. 13:20
Az az érdekes az ilyen hangosan tolerancia-ellenesekkel, hogy amikor őket rugdossa meg valaki, akkor bezzeg vérig vannak sértve.
illiberator
2016. december 14. 09:11
Kormendy jó példa a marxista tézisre: A lét határozza meg a tudatot!
Nannyó
2016. december 14. 08:55
"De itt az ideje elfelejteni a rossz emlékű, senkinek sem hasznos „pozitív diszkriminációt”, és a romákat jogokkal és kötelezettségekkel bíró állampolgárnak tekintve megkövetelni tőlük ugyanazt, amit a hozzá hasonló sorsú szegényektől, legyenek szlovákok vagy magyarok, a törvény alapján minden állam megkövetel." Igen.
catalina9
2016. december 14. 08:43
banned [Hozzászóló kiszűrése] 2016. december 14. 07:47 Hej de nagy kedvenc voltál zsuzsám,az mszmp-s fidesz-nyuggerek között, amikor orbán lenmezét játszottad....... Most meg jobbikos démon lettél..... DDDD" de nemsokára felléphet a Bolgár György showban, onnan meg egyenes az út a Soros György showba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!