A kormányhoz legközelebb álló csatorna az Echo

2016. december 02. 08:07

A „jobboldali szellemiségű” fogalomleírást használtam korábban én is az Echo Tv-vel kapcsolatban. Most már nem ezt mondanám, hanem azt, hogy a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna az Echo. Interjú.

2016. december 02. 08:07
Széles Gábor
Magyar Hírlap

Legutóbbi interjúnkban még nem árulta el, kivel tárgyal az Echo Televízió eladásáról. Most már viszont biztos, hogy Mészáros Lőrinc egyik cége vette meg a csatornát.

 Igen, tegnap délelőtt aláírtuk az adásvételi szerződést.

 Mióta tárgyaltak, milyen feltételekkel kötötték meg az adásvételt?

Több hónap alatt készítettük elő a szerződést. A befektető kiválasztásánál nem csak a tőkeerő volt fontos számomra, mert csak olyan jöhetett számításba, akiknek az értékrendje hasonló az enyémhez, illetve, hogy magyar legyen a vevő. A nagy nemzetközi médiacégek itthoni tevékenysége számomra nagyon negatív volt a rendszerváltás után, így velük mindennemű együttműködést kizártam. Az iparból, a saját területemről is volt rossz tapasztalatom a nyugati befektetőkkel. Amikor a Renault–Iveco-csoport megvette az Ikarust, kiderült, hogy rosszabbul üzemeltetik a céget, mint mi. Ezért inkább visszavásároltuk az Ikarust.

(…)

  Tehát továbbra is jobboldali csatorna marad az Echo.

  A »jobboldali szellemiségű« fogalomleírást használtam korábban én is az Echo Tv-vel kapcsolatban. Most már nem ezt mondanám, hanem azt, hogy a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna az Echo. Azért szűkítem le a jobboldaliság fogalmát a két kormánypártra, mert a Jobbikról az utóbbi időben nem nagyon lehet tudni, hogy melyik oldalon áll. A Jobbik kiszámíthatatlan mozgásával végképp felborult a korábbi, közös gyűjtőfogalom, amit jobboldaliságként használtam. Az mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz–KDNP és Orbán Viktor miniszterelnök mellett tettem le a voksomat, ezt a Magyar Hírlappal, az Echo Tv-vel és a Békemenet megszervezésével is bizonyítottam. Azt gondolom, hogy az Echo Tv 2005-ös elindításával és működtetésével teljesítettem a küldetést, amit vállaltam, hogy segítek a jobboldal sikerében. Ma 2,8 millió háztartásban fogható a csatorna, és ha bekerül majd a szolgáltatók ingyenes csomagjába, még egymillióval tudjuk bővíteni ezt a számot.

(…)

 Mi lesz az ön szerepe ezután a tévé vezetésében?

  Tagja leszek a televízió ötfős igazgatóságának, ezen keresztül lesz hatásom a folyamatokra, nem búcsúzom el a tévétől. A továbbiakban az energiáim nagy részét főleg az Ikarus felfejlesztésére kívánom összpontosítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. május 04. 09:56
legalább elismeri, hogy az echo tv egyetlen funkciója a s*ggnyalás
balbako_
2017. március 02. 17:16
X
balbako_
2017. március 02. 17:16
Magánál van szarosabb is? Hihetetlen! (Ja, nemcsak kormánypárti szaros van posztkomcsi szaros is!)
balbako_
2017. március 02. 17:16
Haha! a vert hadak váltott nickneveken siránkoznak, mert 2018 már elveszett számukra, most a 2022-ért vonyítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!