Ötkarikás amnézia

2017. január 26. 10:59

Arra nem vagyok hajlandó, sem sportújságíróként, sem lelkes magyar hazafiként, hogy önként feladjam az első budapesti olimpia álmát.

2017. január 26. 10:59
Ch. Gáll András
Magyar Idők

Friss sajtóhír szerint már ötvenezer aláírás környékén tart a szigorúan politikamentes MoMo, ha így haladnak, még az sem kizárt, hogy átugorják a 138 ezres küszöböt. Jó helyen fogták meg a témát, a legalantasabb emberi ösztönre apellálnak, a zsugoriságra, a merjünk kicsik lenni mifelénk hagyományokkal rendelkező gondolatával. Az ellenzéki pártok többsége azonnal rácsavarodott MoMóék NOlimpia kampányára. Molnár Gyula, az MSZP elnöke támogatja az aláírásgyűjtést, az LMP képviselője, Csárdi Antal pedig így érvelt: »Ma Magyarországon sokkal fontosabb dolgaink vannak, mint az, hogy olimpiát rendezzünk.« Ha esetleg rövid lenne a memóriánk, segít az internet: alig egy éve Kunhalmi Ágnes, a szocialisták olykor a kelleténél is jobban ellazuló fővárosi elnöke még állást foglalt a budapesti olimpia mellett: »Kell az, ami újra löketet ad nekünk, és újra optimistává teszi a magyarokat. Ez nem hiszem, hogy pártpolitikai kérdés lenne. (…) az ország hírnevének az öregbítése (…) nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése.«

Mindegy is, az amnézia a magyar politikában bocsánatos bűn, ezért lépjünk tovább. Volt szerencsém öt nyári olimpiáról tudósítani, s bár a játékok megrendezését ellenzők aduásza az, hogy valamennyi várost padlóra küldte a rendezés, ez messze nincs így. (...)

Hogy nálunk mi lesz, megjósolhatatlan, ma még azt sem tudjuk, hogy szeptember 17-én, Limában, a NOB-kongresszuson Thomas Bach elnök vajon Budapest nevét olvassa-e fel mint nyertes városét. De arra nem vagyok hajlandó, sem sportújságíróként, sem lelkes magyar hazafiként, hogy önként feladjam az első budapesti olimpia álmát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egri Marika
2017. január 27. 10:36
Nem vagyok újságíró, nem vagyok Fidesz bértollnok, de jó emberek elgondoltátok már mi lesz ha itt lesz az olimpia. A Terézvárosi kis polgár is kiadja a sufniját, hogy egy kis pénzhez jusson és nem lopja el tőle senki. a vendéglősökről nem is beszélve.Belegondolt már abba ez sok merjünk kicsit lenni irigy ember, hogy valóban Orbán lesz a miniszterelnök? Ha esetleg Botka, vagy Gyurcsány akkor ők fogják ellopni az olimpia költségeit? Most csak azok kiabálnak akik utálják Orbánt. Vajon miért? Az oktatásba ölt pénzből nem lesznek jobb tanárok. Eddig is csak néhány elhívatott maradt tanár, a többi nem tudott máshol érvényesülni. Oda volt legkönnyebb bejutni is. Egészségügy most voltam kórházba egy hétig ahol a nővér üvöltve kiabált rám, hogy én nem is fulladok mer csak azt kértem, hogy az oxigénadagolót nézze meg. Szívelégtelenséggel már négyszer ütöttek ki, hogy visszatérjen a rendes szívritmusom. Erről nem Orbán tehet.Visszatérve az olimpiára, amit valószínű én már nem érek meg, de jó lesz az unokáimnak.
szancso
2017. január 27. 05:10
Fogalmam sincs, hogy az olimpia megrendezése nyereséges, vagy veszteséges lenne - nincsenek adataim, mint "trabantnak"(no mercy). Egyet viszont tudok. Amikor a Világkíállítást lemondtátok és Budapest helyett Hannover rendezte meg, ellentétben a csodálatos politikusaitok kijenetéseivel, a városnak nagy nyeresége lett belőle, ami rá is fért, mert előtte már majdnem a csőd szélén állt. És ezt nem fülbesuttogásból tudom, ott éltem akkoriban, ennyi.
koronaszepe
2017. január 26. 21:28
Érdekes, hogy ezek a lelkes hazafiak a XXI. sz.i eü, vagy a világszínvonalú magyar oktatás álmát milyen hamar feladták...
koronaszepe
2017. január 26. 21:26
Hát nem is azért fizetnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!