Álmomban se gondoltam, hogy a lakcímkártyám híresebb lesz, mint én magam

2017. január 30. 10:31

Már bőven sikeres vállalkozó voltam, amikor Rogán Antal 2006-ban polgármester lett, majd megbízásokat kaptunk az önkormányzatától. A költözés pedig 2008-ban zajlott, mi voltunk az első lakók, Rogánék egy évre rá, de nem az én javaslatomra jöttek. Interjú.

2017. január 30. 10:31
Csetényi Csaba
24.hu

A baloldali hírfogyasztás igénye nem kisebb, mint a jobboldali hírfogyasztásé. Ráadásul a maradék balos médiumnak hirdetés sem jut. Önnek lapjai és trafikjai vannak és reklámügynöksége, és nemcsak most kap állami hirdetést, közpénzes megbízást, hanem a korábbi kormányok idején is hasított. Mi a titok?

Az, hogy abban, amit csinálunk, a legjobbak vagyunk. Húsz éve adjuk ki a Hamu és Gyémántot, van pár saját és céges magazinunk, a top tíz magyar vállalatból hétnek dolgozunk, és soha egyetlen jelentős ügyfelet nem veszítettünk. A Bocuse d’Or versenyen a minap nyertük meg a világ legjobb plakátja versenyt, egymás után harmadszor. A hírek mégsem úgy szólnak, hogy Rogán szomszédjának cége a nemzetközi piacon is kiemelkedően tud teljesíteni.

Kellenek személyes kapcsolatok, hogy állami, önkormányzati megrendelésekhez jusson?

Nem így működik. Külön csapatunk van a tenderezésre, mindenféle jelzés nélkül szinte mindegyiken elindulunk. A döntési folyamat olyannyira szabályozott, hogy Európa összes közbeszerzési törvénye közül tán a magyar a legszigorúbb, olyan táncrendje van, hogy csak na. Különben sem számít, hogy mit gondolnak a kívülállók. Rám azért haragudni, mert sikeres vagyok abban, amit húsz éve csinálok, olyan, mint egy úszót utálni mert kiemelkedő a lábtempója.

(…)

A pasaparki lakás vagy a Rogánnal való ismeretség és üzleti kapcsolat a régebbi?

Már bőven sikeres vállalkozó voltam, amikor Rogán Antal 2006-ban polgármester lett, majd megbízásokat kaptunk az önkormányzatától. A költözés pedig 2008-ban zajlott, mi voltunk az első lakók, Rogánék egy évre rá, de nem az én javaslatomra jöttek.

Melyiküknek nagyobb a kecója?

A harminchárom lakásos társasház összes lakója ismeri a paramétereket, de nem tudom fejből mások lakásának a méreteit.

Tényleg, hogy néz ki a lakógyűlés egy ilyen elit helyen? Mindenki az ügyvédjével képviselteti magát?

Nem, Rogán mindig valamelyik államtitkárát küldi… Vicceltem. Természetesen járunk rendesen mi magunk.

Rogánról – jórészt a Juhász Péterrel zajló kommunikációs háború nyomán – az az imidzs alakult ki, hogy ő a Fidesz egyik legkorruptabb képviselője. Ezért zavarja önt a »szomszéd« minősítés?

Ez az egész hecckampány nem rólam szól. Hadakozhatnék ellene folyamatosan, de nem teszem. Winston Churchill mondta: »Ha minden olyan kutyát megállsz megkövezni, amelyik megugat, sosem éred el a célodat.« Nem foglalkozom pletykákkal, nem érdekel, kiről mit hordanak össze. Én a labdán tartom a szememet, a csapattársaim és az ellenfél mozgását figyelem, a bekiabáló nézőkkel nem foglalkozom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2017. január 31. 00:08
Azért megnézném, hogy ennek a sikeres vállalkozónak, mennyit változott a bevétele, miután Rogánt megismerte. Mert egy másik hasonlóan "sikeres" vállalkozónak a Kuna Tibornak (ex Fidelitas) nagyjából a százszorosára emelkedett a forgalma 2010 után. Persze kizárólag a tehetségének és Istennek köszönhetően. Úgy látszik, a Jóisten remekül ért a vállalat menedzsmenthez is.
balbako_
2017. január 30. 18:50
Most sem kellett volna nyilatkoznia. Aki elhiszi, hogy azért kap üzleti lehetőséget, mert majd egy év múlva szomszédja lesz egy politikus, annak minden cáfolat felesleges.
BőröndÖdön
2017. január 30. 18:06
A birkák még be is kajálják...
Mich
2017. január 30. 14:05
24-seggfej...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!