A túlbuzgó DK esete az olimpiával

2017. január 26. 14:05

Kedves DK, nem kell mindenre azonnal reflexből rányomulni. A kevesebb több.

2017. január 26. 14:05
Mandula Viktor
Nyugati Fény

És akkor még nem beszéltünk arról, mennyire elegáns valakinek az ügyére így rárabolni. Régóta publikáló naiv idealistaként ismerem az érzést, amikor forrásmegjelölés nélkül ellopják az ember cikkét, ötletét, gondolatmenetét vagy akár csak egy frappáns szófordulatát, majd privát népszerűség-hajhászásra használják azt. Bár annyi ezresem lenne, ahányszor ez megtörtént az elmúlt években - Csányi Sándort megvehetném kilóra.

Szóval tök jogos volt a kiakadás a DK húzása láttán. Ilyet úriember nem csinál.

Az egyetlen biztató a történetben, hogy a DK egy nap alatt képes volt korrigálni: belátta a hibáját, visszavonta a hibás kezdeményezést. Ez ritka, mondhatni tájidegen elem a magyar politikai kultúrában. Itt inkább az dívik, hogy ha támadnak valamit, akkor csakazértis meghosszabbítják Bicskéig.

Ennél már csak az lett volna üdvösebb, ha el sem indítják a meggondolatlan akciót.

Egyébként meggyőződésem, hogy a Momentum az egyik legjobb dolog, ami a magyar politikában az elmúlt években történt. Tudniillik ez a sztori végre arról szól, hogy süssünk nagyobb ellenzéki tortát, és nem arról, hogy a meglévőt hogyan szeletelgessük tovább.

Ezek a srácok-lányok a maguk habitusával olyan új rétegeket tudnak bevonzani, akik még az életben nem szavaztak sehová, vagy pedig 6-8-10 éve nem találják a pártjukat.

A Momentum érdemben nem veszélyezteti az MSZP és a DK hagyományos baloldali szavazóbázisát, mert máshová játszanak. Konkrétan azoknak, akiket a középutas kispártok (LMP, Párbeszéd, Moma, Együtt, Liberálisok) évek óta sikertelenül próbálnak megszólítani. Sokkal inkább nekik van félnivalójuk a Momentumtól.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2017. január 27. 13:10
Ennek az ötletlopós stílusnak amit a DK művel már a működése is egyedi, nem csak a visszavonása. Kezdték a Fidesszel, amikor az ellenzéki párttól kérte a kormány a programját, mert nem volt sajátja. Azután ellenzékben repültek rá az összes ellenzéki kezdeményezésre, aminek a csúcsa a 2013. október 23-is show ellopása volt. A rendszer azóta is működött, és azóta is lehet tudni, hogy a DK-nak nincs igazi elképzelése vagy ideája arról, hogyan nézzen ki ez az ország.
hini
2017. január 27. 08:05
a déká elmebetegek gyülekezete,ezért kuka!
GyulaTamas
2017. január 26. 23:20
Szórakoztató.
néhai Ch.Pilot
2017. január 26. 18:49
"Bár annyi ezresem lenne, ahányszor ez megtörtént az elmúlt években - Csányi Sándort megvehetném kilóra." Mármint, ahányszor megtetted?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!