Nincs többé hazugság

2017. január 24. 14:20

Ebben az illiberális, inkorrekt világunkban, ha még az igazság is átkerül az „alternatív” térbe, félek, semmink sem marad.

2017. január 24. 14:20
Somfai Péter
Népszava

„A minap bejárta a világsajtót a hír, hogy a Trump kormányzat zseniálisat újított. A politikai inkorrektség új perspektívát nyitott, Amerikában ezentúl, ha valamelyik kormánytisztviselő valami valótlant nyilatkozik, a kollégája megmagyarázza: szó sincs hazugságról, pusztán a tényeket »alternatív módon« közölte.

Ilyen alapon persze tökéletesen rendben van a mi kormányunk minden korábbi és jelenlegi propaganda akciója is. »Magyarország jobban teljesít!«, mondták, amiből csak az volt igaz, hogy »Magyarország«, a kijelentés másik fele alternatív igazság. »Üzenjük meg Brüsszelnek« hirdették, amiből a »Brüsszel« teljesen korrekt, de nem üzentünk semmit. »Magyarország erősödik!« – mondják most a plakátok, amelyek szerint többet keresnek az egészségügyiek, a szakmunkások, a tanárok, és tulajdonképpen mindenki, egészen a nyuggerekig bezárólag. Ez is igaz, a maga »alternatív« módján, de természetesen egyénenként változóan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2017. január 24. 21:19
Nektek szellemileg eddig sem volt semmitek!
krotak
2017. január 24. 20:31
Hiszek Somfai Péter úrnak, miért ne hinnék? Talán nem bántódik meg, ha úgy vélem: Giczy György, és Herényi Károly azért picit hitelesebb:).
westend
2017. január 24. 17:47
"Nincs többé hazugság" - nocsak, felmondtak a Somfainak, vagy nyugdíjba megy? És mi lesz vele, ha nem hazudhat tovább? Csak bele ne betegedjen...
quiet
2017. január 24. 16:36
' ....ha még az igazság is átkerül az „alternatív” térbe, félek, semmink sem marad. ' -------------- Hát ez tökéletesen illik rád, pont ez történt veled polgártárs, ki e sorokat vésted. Őszinte (?) részvétem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!