Intézményesített korrupció

2017. január 26. 07:17

Ma már nem telik el úgy egy hét, hogy Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc, vagy Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba ne nyerne egy-egy újabb zsíros közbeszerzést.

2017. január 26. 07:17
Wiedemann Tamás
Magyar Nemzet

Ma már nem telik el úgy egy hét, hogy Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc, vagy Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba ne nyerne egy-egy újabb zsíros közbeszerzést. Kaszinó üzemeltetésére engedélyt pedig ma már kizárólag Andy Vajna kormánybiztos kaphat Magyarországon. De a politikától »független« Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek sem esett nehezére több mint 260 milliárd forint közpénz jellegét veszni hagyni, és az általa alapított alapítványokba pumpálni. A közbeszerzéseket konkrét cégekre írják ki, a számlákat túlárazzák, a fideszes többségű Országgyűlésben pedig futószalagon gyártják a korrupciót megkönnyítő törvényeket. Ennek ékes példája a letelepedésikötvény-program, amelynek eddigi hasznát, mintegy 130 milliárd forintot a kormánnyal jó viszonyt ápoló, egyébként adóparadicsomokban bejegyzett, offshore cégek zsebelték be.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Fidesz–KDNP intézményesítette a korrupciót, egy olyan automatizmust épített, amely szinte magától pumpálja a közpénzt magánzsebekbe. Mindezt úgy sikerült kivitelezni, hogy a korrupció ellen küzdő civil szervezetek ajánlásait is messzemenőkig »megfogadta« a kormány: teljesen transzparens módon folyik a lopás, mindenki tudja, hogy ki a tolvaj, kihez megy a pénz. Nem is titkolják. Lánczi András, a kormányzat agytrösztjének is nevezett Századvég Alapítvány elnöke egy évvel ezelőtt nyíltan elmondta, hogy »amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája«. Ez a fajta cinizmus már a Fidesz-szavazóknál is kiverte a biztosítékot. A baloldali elhajlással nem vádolható Professzorok Batthyhány Köre által készített elemzésben pedig azt olvashattuk néhány nappal ezelőtt a kormányzatról, hogy »egyes viharos sebességgel elfogadott jogszabályok azt a gyanút ébresztik, hogy nem az egész közösség, hanem csupán egy szűk csoport érdekeit juttatják érvényre«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2017. január 26. 19:36
A hazudozásért ezt a trógert is utol éri Kristóf Attila átka!
néhai Ch.Pilot
2017. január 26. 18:09
Napi Simicska-csicska.
Rockpapa
2017. január 26. 16:18
Persze idáig a kenyéradó gazdád kapta meg jórészt ezeket a pénzeket.Te is meg a gazdád is szégyelheti magát.Nem vagytok különbek ezektől a rablóktól.
catalina9
2017. január 26. 16:00
No akkor nézzük újra Wiedemann elvtársat, aki úgy látszik lebénult, megnémult. Pedig mekkora pofája volt... " catalina9 2017. január 26. 07:50 "teljesen transzparens módon folyik a lopás, mindenki tudja, hogy ki a tolvaj, kihez megy a pénz" Nos Wiedemann elvtárs, lássuk a medvét!! Korrupció 75 2016 elejétől eddig 74!! -HETVENNÉGY- esetben kértem fel a korrupcióval, lopással, visszaéléssel vádaskodókat, hogy vezessenek fel már valamit végre, konkrétan, adatokkal, nevekkel, időpontokkal, logikai alátámasztással. Nem kell rendőrségi nyomozás, bírósági ítélet, elég, ha a saját elméjükre támaszkodva produkálnak valamit, azt persze tényekre alapozva . Eddig egyetlenegy konkrét válasz sem érkezett, a rágalmazók viszont rendre eltűntek, mert féltek, hogy kiderül, hogy csak blöfföltek. Folyamatosan számolom a blöffmesterek erőlködését. Óra indul, rajta Wiedemann elvtárs!!!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!