Nem szabadna menet közben feladni

2017. február 23. 07:54

Abban a küzdelemben, amelyben a francia főváros mellett Los Angeles a másik vetélytárs, még harmadikként sem szégyen befutni. A lényeg éppen ez: sportemberként teljesíteni kellene a távot, nem szabadna menet közben feladni, be kellene fejezni a versenyt.

2017. február 23. 07:54
Novák Miklós
Novák Miklós
Magyar Idők

De hogy egy huszonhét éves fiatalember ne merjen még csak álmodozni sem, az azért roppant gyanús. A gazdasági (belerokkan az ország) és morális (meg kell kérdezni az embereket) szempontokat ne vegyük komolyan, nyilván arról van szó, hogy a pártosodás útjára lépő mozgalom az olimpia ügyét használja fel politikai tőke gründolására. A pillanat hevében a Momentum azt nem érzi, hogy az ötlet bűnben fogant: első valamirevaló akciójával hozzáköti magát az örökös tagadásra felesküdött baloldal szekeréhez. (...)

Ennél azonban sokkal több forog kockán. A 2024-re szóló pályázat ugyanis nem csupán 2024-ről szól. Bár a szavazás végeredményét – Budapest jelentkezésének fenntartása mellett is – bátorság lenne megjósolni, a sportvilágban kétségtelenül tartja magát a nézet, miszerint Párizs a favorit. Ám abban a küzdelemben, amelyben a francia főváros mellett Los Angeles a másik vetélytárs, még harmadikként sem szégyen befutni. A lényeg éppen ez: sportemberként teljesíteni kellene a távot, nem szabadna menet közben feladni, be kellene fejezni a versenyt. Mert 2028-ban, ’32-ben vagy még inkább ’36-ban, amikor Európa a kőbe nem vésett, de mégis létező rotáció elvének megfelelően ismét sorra kerülhet, rengeteget jelentene a 2024-es tapasztalat.

Ekkora horderejű kérdésben persze lehet népszavazást követelni. De nem az utolsó utáni pillanatban, többpárti konszenzust felrúgva. Így ez nyílt hátba támadás, utolsó közös eszményeink egyikének az elárulása. Mit tehet a gátfutó, ha bár versenyben van a győzelemért, de váratlan cselszövés miatt az egyik akadályt átugorhatatlanul megemelik? Megáll, lefékez. Noha néhány napja még a kormányfő, a főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is reménykedett a nemzeti egység helyreállásában, hitet tett az olimpiai pályázat mellett, tegnap belátták, nem lehet úgy csatába menni, hogy otthon ég a ház, elveszítenénk a nehezen kivívott presztízsünket.

A baloldal ismét mert bennünket kicsivé tenni, szegényebbek lettünk egy álommal. Ég veled, olimpia!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2017. február 23. 20:24
...Én egyébként nem értem, miért kell kétszázezer f@szfej miatt visszavonulót fújni? Ha nyert volna a népszavazás, feldughatták volna a vezetőjüknek az aláíró íveket...Ha veszít, akkor a Kormány tudomásul veszi, hogy ezt akarja a demokratikus többség és kész!!!
Mich
2017. február 23. 19:45
A momó-toló Mandi-troll megint hamis címmel és ingresszel hamisít meg egy cikket...
3M..
2017. február 23. 12:49
"ügynökök táborába tartozol." LOL "én a KISZ KB-nak voltam a vezetője (1982-1988)." Talán még jelentettél is? Mi késztetett arra hogy belépj a kommunista pártba? Szebb Jövőt!
Morgen
2017. február 23. 12:10
Ezek addig ölik az országot, ameddig hagyják nekik. Ezeknek egy céljuk van: Beleolvadni a "nemzetköziségbe", szabadjára engedni az ingyenélők jogait, tombolni hagyni az aberrációkat, kinyírni a családokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!