Gének és ganék

2017. március 01. 11:59

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara előtt elmondott szavaidat követően már csak egy dolgot érzek: undort.

2017. március 01. 11:59
Hont András
Hont András
hvg.hu

Viktor,

az érzelmeimről fogok vallani. Erre a meglepő (engem legalábbis meglep) kitárulkozásra a tegnapi beszéded indított. Az, amelyben az »etnikai homogenitásról« értekeztél. Persze mondtál sok más marhaságot is, olyanokat, amelyeknek közvetlen hatásai károsabbak, de én ennél a kifejezésnél leragadtam. Mert lehet ugyan, hogy nem szövegösszefügg, meg nem is úgy kell érteni, meg a németekről van szó (akik egyébként államalkotó nemzetiségei ennek az országnak, és valószínűleg piszok jól esik nekik a távoli rokonaikat illető megjegyzés), meg a gazdaságról, meg a szociológiai és kultúrantropológiai szószátyárkodás használja a terminust, mégis elsőként azt a kérdést kell föltenni, hogy ez a szókapcsolat önmagában, de hivatalos környezetben mit jelöl és mit vált ki. És nagyon messzire kell visszanyúlnunk, hogy értelmezni tudjuk. Magyarországon ilyesmi a negyvenes évek eleje óta nem hangzott el hivatalos szájból, és ezt minden hivatalos főnek tudnia illik. Azt is, hogy mások ezt miként dekódolják. Illetve azt nem is tudni illik, hanem tudni kell. Ez a második világháború óta a politikusi lét szakmai minimuma. Minden más utólagos magyarázkodás csak alamuszi elpacsmagolása a dolgoknak. Nincs is kedvem belemenni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 300 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekes
2017. március 02. 15:39
Döbbenet, milyen undorító figura ez!!!
Sulammit
2017. március 02. 14:54
Ha most "nincs kedved belemenni" majd kedved lesz, ill. kénytelen leszel, a Csörtében. Remélem elmagyarázzák neked, hogy merre hány méter, mert magadtól képtelen vagy Orbán szavait értelmezni. Mondjuk, ha levennéd az elfogultság, rosszindulat, gyűlölködés szemüvegét, legalább nagyböjtben! - reálisan látnád a dolgokat.
Karbantartó9
2017. március 02. 13:46
Látom sokan írták, hogy ők meg tőled éreznek undort, kicsit róbálom szinesíteni: én legszívesebben köpnék rád!
moricka13
2017. március 02. 11:58
Mitugrász Legényke, Hont András! Kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy mik az érzelmeid. Kit érdekel saját magadon kívül, Orbántól Jakus Ibolya főszerkesztőddel bezárólag, a világon senkit. Unalmas vagy és szánalomra méltó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!