Orbán tolt egy trumpot

2017. március 01. 20:09

Orbán kiszórt pár morzsát a hisztériára mindig kapható libnyafnak, akiken azonnal végig is szaladt a demokratikus hidegrázás.

2017. március 01. 20:09
Piréz Róbert
Tutiblog

„Orbán kiszórt pár morzsát a hisztériára mindig kapható libnyafnak, akiken azonnal végig is szaladt a demokratikus hidegrázás. Töltött böröndök kerültek az ágyak alá, párhuzamok húzódtak a hitleri Németország és a mai Magyarisztán között, ostobábbja Szent István Intelmeit kontrollvézte az aktuális gondolatok mappába, az ennél is ostobábbak pedig Steve Jobs menekültstátuszáról példabeszéltek. Normál üzem.

Mindenki eljátssza a hozzá leginkább illő szerepet.

Hogy igazsága is van Orbánnak, az megint egy másik kérdés. Kádárral szólva: történelmileg úgy alakult, hogy Magyarország mind etnikai, mind kulturális értelemben (szinte teljesen) homogén. Még finomítani se kell ezen a kijelentésen, ahogy Orbán tette, mivel a heterogenitásunk odalett a 20. században. Hogy kinek mi a családneve, az meg teljesen mindegy, ahogy a Szlovákia se attól lesz többnemzetiségű állam, hogy minden második szlovák nacionalistának magyar vezetékneve van valami -ová toldalékkal, hanem mert él ott pár százezer nem szlovák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pikkelő
2017. március 02. 16:18
Azért tanulságos lenne a nagyszülők neveinek utána nézni, ennél sokkal nehezebb, de még tanulságosabb lenne a dédik neveit összeszedni, mert az egy névmagyarítási hullámmal előbbi. Kicsit bele gondolva elég viszontagságos történelmünkbe, többszöri kényszerű betelepítésekre, a Monarchia népesség keveredésére, nem ezen hanem a kulturális, nyelvi megmaradás csodáján kellene elgondolkozni. A természetes és szokásos az lenne, ha valami szláv nyelven beszélnénk, mondjuk a varég és orosz mintájára.
Sir Galád
2017. március 02. 09:50
Amúgy mi történt? Mert a hisztit nem láttam. De gondolom ez mostanában már egy szófordulat. Mint pl. a jobboldal hisztizik az elmaradt olimpia miatt.
Ezért regisztráltam
2017. március 02. 09:10
csak annyit korrigálnék, hogy a "történelmileg alakult így" című okosságot GK mondta: https://hu.wikiquote.org/wiki/Gr%C3%B3sz_K%C3%A1roly
Bicska Maxi
2017. március 01. 22:10
orbánnal a sleppjével és ez igaz bármely pártra és azok talpnyalóira , sem világnézetben sem moralitás tekintetében nincs közös nevezőnk, nincs az a pénz és eszme ami miatt hajlandó lennék lemenni az ő színtükre , nincs az a hangzatos szózat ami egy pillanatra is feledhetné, hogy orbán a háttérhatalom embere , és fáj nektek az igazság lelketlen kiszolgálói a rendszernek, félelmetekben fogtok még az asztal alatt szűkölni, rázzátok le magatokról a fidesz igáját legyen önálló gondolatotok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!