Omladozik a fideszes propaganda?

2017. április 13. 09:42

Amikor elérkezik az a pont, hogy a fideszes nagy narratíva és a tüntetők igazsága közötti erőviszony átbillen, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egy-egy korhadt gerendája hatalmas robajjal fog a földhöz csapódni.

2017. április 13. 09:42
Pap Szilárd István
Kettős Mérce

„Fontos eleme mindennek az erő, amit az emberek képesek felmutatni, hiszen minél nagyobb a tömeg, annál nagyobb a legitimáció, amelyet a Fidesszel szembeni ellennarratíva kap. Utoljára, amikor hasonló mértékben beomlott a kormánypárt kommunikációs gépezete, az utcán épp a netadó miatt tüntetők vonultak. Abban az időszakban fél évig semmi nem tapadt azokból a panelekből, amiket Habonyék kitaláltak. Nem talált be a vizeletmintás demonizáció, nem működött a boltzár. Csak a menekültválság volt képes visszarántani a hatalmat a süllyedésből.

Igazuk van azoknak, akik a hatalmas civil tüntetések depolitizált jellegét kritizálják, hiszen valódi (párt)politikai szereplők bekapcsolódása, kiemelkedése nélkül a kormány nem váltható le. De a Fidesz nagy narratívájának az is része, hogy a (párt)politika mocskos, távol kell tőle tartanunk magunk. Ez egy nagyon kemény, demobilizáló erő, amely a jelenlegi civil mederben tartja a tüntetéseket. De ha tovább ütjük a réseket a nagy narratíva falán, akkor talán könnyebb lesz az antipolitika bénító béklyójából is kiutat találni.

Amikor elérkezik az a pont, hogy a fideszes nagy narratíva és a tüntetők igazsága közötti erőviszony átbillen, minden egyes alkalommal, amikor a Pesti Srácok főszerkesztő Huth Gergely azon kesereg az EchoTV-ben, hogy a külföldiek tüntetésekre történő idebuszoztatása helyett Soros az albániai éhezőkre is költhetett volna, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egy-egy korhadt gerendája hatalmas robajjal fog a földhöz csapódni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quiet
2017. április 14. 14:38
Miért hamis, Miért lennék elfogult? Szerinted Orbán Viktor diktátor? Szerinted Áder János hazaáruló? Szerinted Vona Gábor inkább? Pláne öszödferi? A szemkilövető feri? Már megbocsáss, hol itt az elfogultság? Ezek egyszerű megválaszolandó kérdések... Igen-nem, egy kicsit.. nem, semmiképpen... ilyen egyszerű válaszok adhatók a kérdésekre.. Vagy egyszerűbb " vészes elfogultság"-ra hivatkozni, és nem válaszolni? Nem vagyok én elfogult, fehér testvérem, csak megadom a válaszokat..
quiet
2017. április 13. 22:51
Na és milyen igazsága van a tüntetőknek? Georgesoros mégse akarja befolyásolni a magyar belpolitikát? Vagy : a tömeges miráció mégis jó és kell? Vagy: a nemzeti önrendelkezés talán nem megvédendő? Melyik a tüntetők igazsága? Na ?? Na, egyik se.... tiszta komcsi felforgatás, szándékos és hazug provokáció. a komcsiknak is bejött. Ugyanaz a forgatókönyv... Most majd jönnek a lövések is ? Elfoglaljuk a Sándor palotát... Megrohamozzuk a belügyminisztériumot....aha... A Parlamentbe betörünk..aha Csakhogy mindezt a szabadon választott legitim magyar kormány ellenére teszik a tüntetők... nekik ez fel sem tűnik, ...nem tűnik fel?
1000bocs
2017. április 13. 21:43
Vagy lehetne választást is nyerni. De sajnos minden választás alkalmával a liberális narratíva nagy robajjal robban szét a valóság falán.
flesh ripper
2017. április 13. 21:12
Talán megérdemelné a haza elhülyült része azt, hogy valóban megkapja min. egy évre azt a kormányt, amelyet a most sikítozó, hisztiző, vonagló, vitustáncot járó, tüncikéző "sokaság" legjavából, legértelmesebbjéből szelektálnának. Mi lenne itt? 1.500%-os infláció 2. gázár-emelés és igen, brutális rezsinövekedés (100%) 3. a bűnözés meredek megemelkedése 4. infrastrukturális káosz 5. az össze beruházás leállása 6. a nyugati nagytőke kivonulása és a komprádor-tőke (by Soros & Co.) beáramlása. 7. bankcsődök sorozata, bankpánikok sorozata. kisbefektetők, kisbetétesek kifosztása. 8. 50-200 ezer migráns azonnali beözönlése:( 9. az iskolarendszer totális anarchiája 10. a nyugdíjak bestiális csökkentése, majd a nyugdíj-rendszer totális összeomlása. 11. Államadósság-cunami: a külföldi bankok, alapok, világbank stb. felé. 12. Az egészségügy összeomlása. 13. Az államigazgatás káoszba zuhanása. 14. A családi támogatások, a gyermekszületések stb. ingyenes juttatások (gyermekétkeztetés, óvodai ellátás, szünidei ebéd, foglakoztatás) megszüntetése. 15. Adónövelés, szja- és áfa-emelés. 16. A génmódosított és adalékanyagokkal, hormonokkal teletömött toxikus import élelmiszerek korlátlan engedélyezése. 17. A nemek különbözőségének, vagy a heteroszexualitással kapcsolatos megnyilvánulások szigorú büntetése. 18. A nemzeti identitás megnyilvánulásainak brutális korlátozása a közéletben, az oktatásban:( 19. a termőföldek korlátlan értékesítése a külföldiek számára. . . . .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!