Ha a Fidesz betiltja az óriásplakát-kampányokat, akkor újabb szöget üt a magyar politika koporsójába

2017. június 08. 10:40

A Fidesz szokás szerint egy antipolitikus gesztust tesz, hogy még jobban apolitizálja a társadalmat, csökkentse az elérés, a politikai aktivitás növelésének lehetőségét.

2017. június 08. 10:40
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A Fidesz a különböző kampányeszközök tiltásával a mozgósítást és az elérést nehezíti. És minél kevesebb eszközzel tudják elérni az ellenzéki pártok az embereket, annál nehezebb lesz megteremteni  a pörgős, lendületes kampány eléréshez szükséges hangulatot, aminek eredményeképp  többen mennek el szavazni.

A Fidesznek viszont erre nincs is szüksége, hiszen stabil 2 milliós tábora nagy része akkor is elmegy szavazni, ha fekete eső esik, és őket el is tudják érni saját média/propagandatermékeikkel. Sőt még a tábor megbomlásának is kisebb az esélye, ha egyszerűen betiltják vagy mindinkább korlátozzák azokat az eszközöket,, amelyekkel el lehet ezeket az embereket érni. Az óriásplakát pedig ilyen.

Tehát elsőre jól hangzik, hogy lehet, hogy van esély megszabadulni a politikai hirdetések egy részétől az életünkben, de ez valójában pont az alulról építkező, az új, a Fidesztől független politikai formációkat gátolja meg abban, hogy lendületbe jöjjenek, hogy erősödjenek.

Vagyis a Fidesz szokás szerint egy antipolitikus gesztust tesz, hogy még jobban apolitizálja a társadalmat, csökkentse az elérés, a politikai aktivitás növelésének lehetőségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. június 09. 16:33
Ti meg azon erőlködtök inatok szakadtáig,hogy átpolitizáljátok az egész társadalmat. De ez láthatóan nem megy,hiába nyomják számolatlanul a zsét a zsebeitekbe.Már IDEGESEK A TÁMOGATÓK Jámbor. A magyarok nagy többsége elégedett a lépésről lépésre történő fejlődéssel.Nem hisz már a nagy dumáknak az ígérgetéseknek az azonnali változást hirdetőknek. Azt viszont érzi,hogy van fejlődés és ebben bízik! Ilyen egyszerű ez firkász!!!
Peter8811
2017. június 08. 17:06
Ne hülyéskedj révész Elvtárs, mert úgy maradsz, mint Kádár elvtárs!
Peter8811
2017. június 08. 17:00
Jámbor Bandi bácsi szakmányban veri a szeget a baloldal koporsójába, a faszeget, a nittszeget meg a részeget.
balbako_
2017. június 08. 16:08
Jajgattak, hogy a Fidesz teleplakátolja az országot. Ez a szabályzás rájuk is vonatkozik. akkor most mi a baj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!