Jókai Anna halála veszteség Magyarország számára

2017. június 06. 13:24

Bár politikailag nem értettünk vele egyet, de az tagadhatatlan, hogy a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író- és költő halála veszteség Magyarország, a magyar irodalom számára.

2017. június 06. 13:24
Kettős Mérce
Facebook

„Életének 85. évében elhunyt Jókai Anna. Bár politikailag nem értettünk vele egyet, de az tagadhatatlan, hogy a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író- és költő halála veszteség Magyarország, a magyar irodalom számára. Nyugodjék békében!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2017. június 08. 06:55
Alapkerdes: kereszteny humanizmus. Mi a kapcsolata az elhunyt ironak, Jokai Annanak, a 20. szazad masodik fele magyar kereszteny muveszvilagahoz? Hogyan viszonyul ez a kevesse olvasott szerzo Pilinszky Janos, Nemes Nagy Agnes, Szabo Magda vagy akar Fekete Gyula, Czako Gabor iroi jelenletehez a diktatura idoszakaban? A kereszteny humanizmus olyan, mint az elet igenlese. A kifinomult (es Lendvai Ildikoval sulyosbitott) Aczel-fele kulturpolitika evtizedei alatt az a keres erkezett az irok fele a kommunistak reszerol, hogy Isten es az O papjai helyett irjanak realista alkotasakat a szocialista viszonyok kozott elo emberrol. Ennek az elvarasnak a tehetseg kulonbozo fokain sokan megfeleltek. Jokai Anna kiallt a migransok ellen, hangja maig kialt a fulembe: "Ezek tulsagosan eroszakosak, miert kene oket beengedni?" Kereszteny humanistakent probalom ertelmezni a mai napig. Ugy hiszem, ha mar katolikus hitrol szolunk, Ferenc Papa hangja itt inkabb mervado. Orban melle allni jelenthet dupla Kossuth dijat, de vegul ugyis az utokor rostaja fogja csak megmutatni, mi az ami fonnmarad rajta.
héttörpe
2017. június 06. 18:44
nem értettetek egyet politikailag? Nahát. Honnan veszitek a bátorságot, hogy Jókaival egy lapon, agy napon említsétek magatokat. A cipője sarkáig nem értetek fel, nem is fogtok soha .
Mich
2017. június 06. 14:04
Kettős Mérce = képmutatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!