Fogja fel, kérem, kvízprofesszor úr!

2017. június 12. 10:50

Kedves professzor úr, jelzem önnek, hogy elmúlt az a világ, amikor ártatlan embereket mások véleményéért számon kérhetett. Ez már nem a kilencvenes évek: a kényszerelhatárolódtatások kora lejárt.

2017. június 12. 10:50
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Kedves Vágó István!

Fogja fel, kérem, kvízprofesszor úr, hogy a csehországi meg a magyarországi németek soha nem tekintették magukat osztrákoknak, továbbá sajátos gesztus az ország IQ-ját is megmérő szkeptikus humanistától a német kisebbségek felé irányuló határrevízió szándékát hiányolni – hiszen azt az Adolf Hitler vezette Német Nemzetiszocialista Munkáspárt már határozottan megtette az 1930-as évek második felében. Kíváncsi vagyok továbbá, professzor úr, hogy miként kell értelmezni bármelyik autón azt a matricát, amelyik a komplett Osztrák-Magyar Monarchiát Ausztriaként jelöli meg.

Másrészt: kedves professzor úr, jelzem önnek, hogy elmúlt az a világ, amikor ártatlan embereket mások viselkedéséért vagy véleményéért számon kérhetett. Ez már nem a kilencvenes évek: a kényszerelhatárolódtatások kora lejárt. Azért vagyok felelős, amit mondok és írok – senki és semmi másért. Az önök szent inkvizíciójának a Farkásházy Teddyvel, a Mester Ákossal meg a Lendvai Ildivel mára elveszett a hatalma az emberek lelke felett. Egy Gyurcsány nevű szélhámos megmérte az önök hitelét egy ország színe előtt, és kiderült, hogy az a járdaszint alatt van. Önök többé nem vadászhatnak le, nem szégyeníthetnek meg, nem taposhatnak el senkit. Legfeljebb az elcsépelt mantráikat mormolhatják egymásnak meg a családtagjaiknak.

A konkrét ügyről annyit, hogy ha körbenézne a facebook-oldalamon a professzor úr, látná, hogy korántsem csak önt, hanem engem is sok helyütt igen keményen gyaláznak, hazaárulóznak, zsidóznak – miközben engem igen keményen náciznak és fasisztáznak is, nagyrészt épp az ön facebook-követői. Nincs kapacitásom ezzel foglalkozni – ha folyton a hömpölygő mocskot takarítanám, nem volna időm dolgozni.
Ugye látja, István, hogy ez épp ellenkezője annak a gyakorlatnak, amellyel ön minden kicsit is kritikus véleményt kényszeresen tilt ki az oldaláról – az engem gyalázóknak azonban örömmel biztosít felületet. István, ön az utolsó, aki bármit szóvá tehet, de látom, hogy a kettős mérce még a cigisdoboznál is jobban kézre áll.

Üdvözlettel: Puzsér Róbert”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. június 13. 02:10
"Kedves Robi (és Többiek)! Mi az oka,hogy az eredetiben (National Sozialistische) "nemzeti szocialista"-ként nevezett pártot "nemzetiszocialista" formulában írunk/mondunk (=náci) jó ideje? Azért,mert mindenki? Nem érzékelitek a különbséget? Pedig..."
Morgen
2017. június 12. 21:23
Vágó István ragaszkodik ahhoz, hogy mindenki elfelejtse a régi dicsőségét. Hagyni kell, hadd mondja, ki figyel oda!
Rugo
2017. június 12. 20:39
Ha bármelyik magyar így beszélne a holokausztról, mint fenti poszt tárgya Trianonról, akkor börtönbe zárnák.
Rugo
2017. június 12. 17:24
szard le Robi, te nem vagy professzor, de legalább egy őszinte ember vagy - ordítasz, toporzékolsz (ha nem is mindig tudod az okát)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!