Az ellenállás öröme

2017. június 01. 22:03

Minek utcára vonulni minden nemzeti ünnepen, minden nagyobb botrány után, ha szinte soha nincs látható eredménye?

2017. június 01. 22:03
Urfi Péter
Magyar Narancs

„Minek utcára vonulni minden nemzeti ünnepen, minden nagyobb botrány után, ha szinte soha nincs látható eredménye? És miért éppen most, az ötödik vagy az ötvenötödik alaptörvény-módosítás, az internetadó vagy a CEU-törvény miatt kellene felháborodni, amikor mindennap történik valami elviselhetetlen? Minek nyílt leveleket írni, petíciókat fogalmazni, bojkottálni és sztrájkolni, ha a kormány legyint az egészre? Minek vállalni az egyre növekvő kockázatokat a semmiért? Ez a cikk a civil ellenállásról szól, de a fenti kérdések a közélet professzionális szereplőiben ugyanúgy felmerülnek. Az újságíróktól azt kérdezik, hogy mire mennek a sok oknyomozással, az ellenzéki politikusoktól pedig azt, hogy miért ülnek ott a parlamentben, ha a munkájuk nem vezethet áttöréshez.

Ezek a kétségek más és más formában, de egyaránt nyomasztják a politikailag nagyjából aktív értelmiséget, a régóta passzív munkáso­kat, a nagyjából jól boldoguló középosztályt és a kiszolgáltatott szegényeket. Az elmúlt hetek tüntetései egy szűk réteget fellelkesítettek, de lassan kifulladni látszanak, és ha ez bekövetkezik, akkor megint jön a keserű tanulság, hogy az ellenállás értelmetlen. Pedig nem az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. június 03. 23:32
Szerintem az legnagyobb baj veletek,hogy súlytalan fa.zok vagytok és lesztek is!!
2017. június 03. 08:17
Ez a kis szerencsétlen tényleg fölöslegesen járkál tüncikézni, ráadásul meleg is van, még a végén elájul... Egyébként eléggé fura feje van. Biztos, hogy urfi és nem urleány?
kiss.istvan770
2017. június 02. 12:38
Ha felismertétek, hogy csak egy "szűk réteget sikerült fellelkesítettek", akkor ha lenne mivel, le lehetne vonni az egyetlen logikus következtetést: Csak az a "szűk réteg" elégedetlen mindennel. Ha még mindig az "internetadó"-ra vagy kénytelen hivatkozni, amivel egyébként sem a polgárokat, hanem a hatalmas bevételt bezsebelő, monopolhelyzetben lévő internetes cégeket akarta adóztatni a kormány, csak szándékosan félremagyaráztátok, akkor csak a virtuális világotokban szörnyű a helyzet. "Minek vállalni az egyre növekvő kockázatokat a semmiért?" Tényleg a semmiért vonultok utcára, a kockázat, pedig csak annyiban nő, hogy egyre többünknek van elege, abból hogy az adóforintjainkból, fölöslegesen vonjátok el a rendőri kapacitást, fontosabb feladatoktól. Sokszorosan többen vagyunk, akik tisztában vannak ugyan a valós problémákkal, amik nem egyeznek a virtuális világotokban lévőkkel, de úgy látjuk, hogy 1989 óta most élünk a legjobban. Ha nem jelentenének az államkasszának komoly költséget az álproblémáitok, akkor sokkal jobban is élhetnénk. A sajtószabadság: A ti médiáitok, még mindig túlsúlyban vannak: RTL, ATV, Hírtv, Klubrádió, 444, facebook és még sorolhatnám, csak az velük a gondotok, hogy az anarchista propagandátok helyett, a polgárok a saját tapasztalataiknak, a valóságnak hisznek. A demokrácia értelmezésetekkel is súlyos a gond, az ugyanis úgy működik, hogy az aktív választópolgárok négy évenként eldöntik, hogy kire szavaznak és aki a legtöbb szavazatot kapja, az kormányoz 4 évig. Sületlenség, hogy a kisebbség kinevezi magát egyedüli demokratikus erőnek és irányítani akar, ilyen demokrácia nem létezik, még akkor sem, ha a szavazati joggal rendelkező, de sosem szavazó polgárokat saját táborotokhoz hazudjátok, holott fogalmunk sem lehet ennek a kb. 50%-nak a véleményéről.
Korn
2017. június 02. 06:54
"Az ellenállás öröme" Én például örömmel állok ellen annak, hogy bármelyik baloldali, demokrata, haladó pártra szavazzak. Remélem sokan mások is így lesznek ezzel 2018-ban és akkor rinyálhattok még 4 évet. Előre röhögök:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!