Tibi atya vs Szabó Péter?

2017. július 15. 16:31

Tibi atyánál a koncepciót értem (90 százalék suttyóság, 10 százalék társadalomkritika), ezért a felszínen túllátok és számos megnyilvánulásukat hasznosnak is tartom, de sokszor érzem úgy, hogy a csapat kissé túltolja a népnevelő szándékot.

2017. július 15. 16:31
Barok Eszter

„Ahogy néztem, a megnyilvánulások az alábbi öt vonalon mozogtak:
1. Tibi atya egy nőgyűlölő, vallásgyalázó, suttyó alkesz, aki ezeréves kocsmai tahóságból és szakállas mémekből épített magának top bizniszt. Fogalma sincs, kibe tenyerelt, amikor Szabó Pétert kezdte kóstolgatni, aki viszont egy olyan ember, aki komoly önmunkával a csúcsra jutott, és százezrek életét változtatta meg pozitív irányban.
2. Szabó Péter egy hidegfejű, nárcisztikus üzletember, aki abból él, hogy Brian Tracy levetett életbölcsességeiért szed be kisebb vagyonokat, és röhög a markába. Gőze sincs, kibe ütötte az öklét, amikor Tibi atyát nyilvános beszélgetésre invitált, hiszen az atya nem csak egy profik által tudatosan felépített brand, hanem egyúttal egy komoly küldetéssel bíró, tömegízlést formáló, okos és higgadt görbe tükör is a társadalom egésze számára, nagyságrendekkel komplexebb és mélyebb, mint Szabó valaha is lehet.

(...)

Szabó Péter munkásságát komolyabb mélységben nem ismerem, de azt tudom, hogy több barátom is hálás a trénernek az útmutatásért, amit általa, tőle kapott. Tibi atyánál a koncepciót értem (90 százalék suttyóság, 10 százalék társadalomkritika), ezért a felszínen túllátok és számos megnyilvánulásukat hasznosnak is tartom, de sokszor érzem úgy, hogy a csapat kissé túltolja a népnevelő szándékot, és »gondolatébresztés« címszó alatt teljesen öncélú, indulatos módon köt bele azokba, akik az övékétől eltérő eszköztárral nyúlnak az önismeret és a társadalomban elfoglalt helyünk megtalálásának érzékeny témaköréhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. július 15. 21:12
hhhhhhhhhhhhhhhhhhess
SilentBob
2017. július 15. 21:11
Szabó Pétert lassan senkinek nem kell bemutatnom: ő az, aki a vállalati pszichopátia és a nárcizmus mantráit futószalagon gyártja azoknak az ostobáknak, akik nyálcsorgatva vágynak a népszerűségére és a vagyonára. „Mindig túl korai, hogy feladd!”; „Ne feledd, attól, hogy valakinek baja van veled, az csak az ő baja” – tolja az önfókuszú, egocentrikus boldogtalanság zálogait kontextus nélkül a közbeszéd terébe. http://tibiatya.blogstar.hu/2017/07/12/szabo-peter-legujabb-fegyvere/40218/ Nu, komoly szihomiafene rejtezik Tibiatya gusztustalan alakja mögött?
Mr.Falafel
2017. július 15. 20:55
Szabó Peti fiatalkori haverom. Egy életművész volt. Talán csak akasztott ember nem volt, minden más viszont igen. Mindig nagy dumás volt, de szórakoztató. Aztán "felnőtt". hisz abban, amit csinál, és jó is benne. Több tartalom van a tevékenységében, mint Schobert Norbiéban. Tibi atya a belterjesek műmájere. Néha poénos.
Burmin
2017. július 15. 20:31
Mindkettő olyan ájrópai magyar Kim Un sokan tapsikolnak nekik. Még jó hogy nálunk nem kötelező. Aki meg nem tudja felépíteni magát az egy gyenge jellem egész életében mások tanácsai után fut.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!