Abbahagyom a politikai újságírást

2017. augusztus 03. 18:59

Jelenleg kies hazánkban nincs olyan, hogy politika. Mert a sorosozást, simicskázást, orbánozást, a szorongáskeltést ne nevezzük annak.

2017. augusztus 03. 18:59
László Ferenc
Facebook

„Mint arról érdemtelenül már beszámolt az egyik hírportál, a holnap lesz az uccsó napom a Nemzetnél, mi több, a polújságírást is - egy időre vagy tán végleg - abbahagyom.

Ezeregy oka van ennek. Az egyik ok, hogy jelenleg kies hazánkban nincs olyan, hogy politika. Mert a sorosozást, simicskázást, orbánozást, a szorongáskeltést ne nevezzük annak. Ahogy a csúcsra járatott járadékszerzést és lopást se. Persze jöhet Török Gábor, és elmondhatja, hogy ez miért logikus és racionális, de úgy vagyok ezzel, mint a kételyekkel teli rabbi. Aki, ha kell, meg tudja magyarázni a Talmud egyes fejezeteit, de nem érti. Én sem értem, hogy mi történik hazánkkal, minek magyarázzam?

A másik ok, hogy a polújságírók egyre inkább belekényszerülnek az aktivista szerepébe. Mivel ellenséget képez belőlük a rendszer, önvédelemből sem tehetnek mást, a kör viszont bezárul. Mások persze élvezettel lubickolnak ebben a szerepben, én nem. Amikor megszerkesztettem a Schmitt Pál plágiumügyéről szóló cikket, az első dolgom volt kihúzni a szerző ama mondatát, ami lemondásra szólította fel az álamfőt. Úgy gondoltam, egy ténycikknek nem dolga ezt megtenni. Ma viszont egy ilyen ténycikk feltehetően hatástalan lenne, hiszen a politikai kontektek maradék fogyasztói a ténycikkeket véleménynek, a véleményt pedig ténynek vélik.

Tény, egy kicsit el is fáradtam 14 év után. Pedig májusban úgy tűnt, hogy a Nemzet újra lázba hoz. Piszok jó a csapat, hajtják a sztorikat, igazi watchdogok. A hiba az én készülékemben volt. Idézem az évekkel ezelőtt kiszállt Ádám Kiss-t: "a közélet elkezdte megenni az agyam".

A szövegírás/szerkesztés persze marad, csak más formában. To be continued...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. augusztus 04. 15:58
Egy valamiben biztos lehetsz. Még az országútra kitett árva kóborrá lett kutya sem fog megsajnálni. Az ilyenek csak magukat sajnálják és előre kiválasztják az őt sajnáló és becézgető jó szándékú , de nagyon buta, ám de tehetős mecénást, hogy újra érezd magadban az elhívatottságot! Igen hívnak az ellenzékbe vissza, mert ilyenkor választás előtt bazi sok "Tényt és véleményt" kell írnod egy ember tönkretételéhez!Löznapi nyelven ez politikai "személyiség gyilkosság"! Te vagy a felszolgáló- a lapodban tálcán kínálod a Keresztelő Jánosok fejét Salome mintájára...Te Kellner Killer!
Best retards
2017. augusztus 04. 12:44
En nem szorongok. Van politika. Hatalmas űrt hagysz magad utan.
1120
2017. augusztus 04. 11:18
Hiányozni fogsz, mint öregapámnak az isiásza...
Ellensúly
2017. augusztus 04. 01:34
Őszintén szólva nem ismerem az úriembert és munkásságát. Az a mondata viszont nagyon találó, hogy a politikai tartalom maradék fogyasztói „a ténycikkeket véleménynek, a véleményt pedig ténynek vélik”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!