Még a gondoltnál is iskolázatlanabbak a menekültek

2017. augusztus 24. 17:36

A menekültek nem 30, hanem 59 százaléka lesz végzettség nélküli Németországban.

2017. augusztus 24. 17:36
Sztankóczy András
Heti Válasz

„Az történt, hogy egy német szövetségi intézmény (a szakképzésért felelős) leellenőrizte egy másik szövetségi intézmény (a munkaügyi) adatait, és meglepő dolgokat talált. Kiderült ugyanis, hogy amikor a munkaügyi hivatal arról beszélt, hogy a munkát kereső többszázezer menekült 30 százalékának nincs semmilyen használható végzettsége, akkor ez a szám csak azokat tartalmazza, akik ezt be is vallották. A menedékkérőknek azonban van további 25 százaléka, aki egyáltalán nem is válaszolt semmit az iskolai végzettséget firtató kérdésre. Márpedig – érvel a szakképzésért felelős hivatal – elég életszerűtlen, hogy ha valakinek lenne használható végzettsége, akkor eltitkolná azt. Viszont, ha ezt figyelembe veszik, akkor a menekültek nem 30, hanem 59 százaléka lesz végzettség nélküli. Persze nagy országonkénti szórással: a szomáliaiaknál ez az adat csaknem 80 százalék, de az eritreaiaknál is 70 fölött van. És bizony a hírekben legtöbbet szereplő csoportoknál sem sokkal jobb a helyzet: az irakiak 71, az afgánok 69, a szírek 56 százalékának nincs végzettsége.

De persze a maradékban van azért biztos néhány orvos is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2017. augusztus 25. 07:09
Hogy jön ki a 30%+25%-ból az 59%? Csak én nem értem?
pepu
2017. augusztus 25. 01:40
Amikor Zsohár (talán emlékszünk rá, ma Ausztriában van) 40%-ra tette a felsőfokú végzettségűek arányát, akkor megnéztem Szíria oktatási rendszerét. Az oktatás Szíriában térítésmentes és kötelező 6-tól 12 éves korig. Az iskolába járás 6 év általános iskolai évből áll, amelyet 3 év előkészítő vagy szakmai gyakorlat időszaka, valamint a 3 éves gimnáziumi vagy szakmai program. Hát innentől sokat nem hittem el a propagandából. De ezt bárki megnézhette volna. De ha valaki kicsit tájékozódik, akkor láthatja, hogy ennek a nagy részét a korán magolás teszi ki.
Skankhunt42
2017. augusztus 24. 22:52
Ezt már az elején tudta Merkel. Hiába a szâmtalan afrikai, közel keleti- egyébként akik fennen hangoztatják hogy a rasszok között nincs különbség ugyan nézze már meg hány fekete Nobel dijjas van, béke, irodalmi, ruhatárszak nem játszik- Nobel dijjas, hiába a Németországot megszégyenítô GDP-k afrikábol. Kecskepásztorkodáshoz nem kell végzettség!
sersem4
2017. augusztus 24. 22:23
Húbazmeg! Ettől a hírtől aztán egy világ omlott bennem össze... Sosem hittem volna, még most sem hiszem, biztos valami faszista nácista összeesküvés csak az egész. Meg is nyugtattam magam, biztos csak orbánista kacsa. Aláírás: A hülye liberális
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!