Még a gondoltnál is iskolázatlanabbak a menekültek

2017. augusztus 23. 13:13

De persze a maradékban van azért biztos néhány orvos is.

2017. augusztus 23. 13:13
Sztankóczy András
Heti Válasz

„Az történt, hogy egy szövetségi intézmény (a szakképzésért felelős) leellenőrizte egy másik szövetségi intézmény (a munkaügyi) adatait, és meglepő dolgokat talált. Kiderült ugyanis, hogy amikor a munkaügyi hivatal arról beszélt, hogy a munkát kereső többszázezer menekült 30 százalékának nincs semmilyen használható végzettsége, akkor ez a szám csak azokat tartalmazza, akik ezt be is vallották. A menedékkérőknek azonban van további 25 százaléka, aki egyáltalán nem is válaszolt semmit az iskolai végzettséget firtató kérdésre.

Márpedig – érvel a szakképzésért felelős hivatal – elég életszerűtlen, hogy ha valakinek lenne használható végzettsége, akkor eltitkolná azt. Viszont, ha ezt figyelembe veszik, akkor a menekültek nem 30, hanem 59 százaléka lesz végzettség nélküli. Persze nagy országonkénti szórással: a szomáliaiaknál ez az adat csaknem 80 százalék, de az eritreaiaknál is 70 fölött van. És bizony a hírekben legtöbbet szereplő csoportoknál sem sokkal jobb a helyzet: az irakiak 71, az afgánok 69, a szírek 56 százalékának nincs végzettsége.

De persze a maradékban van azért biztos néhány orvos is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 24. 03:46
"Még a gondoltnál is iskolázatlanabbak a menekültek De persze a maradékban van azért biztos néhány orvos is." Egészen bizonyos, hogy van. Csak kevés.
VakzKommondor
2017. augusztus 23. 22:31
Nem ertem. Ez a Fidesznek jó Tuti szavazók
bispora
2017. augusztus 23. 18:40
Citáltam már régebben, de ide is illik a 2007-es nemzetközi TIMMS matek felmérés elemzése, amiben majd tízezer nyolcadikos magyar és szír diákot teszteltek ugyanazzal a kérdéssorral. Az eredmények sokkolóak, és tudottak voltak a bevándorlókban leendő munkavállalót hazudó politikusok-véleményvezérek részéről: "Back in 2007, Hungarian 8th graders scored the highest in Europe, with 10% reaching the Advanced, 36% the High, 61% the Intermediate, and 91% at least achieving the low benchmark. In contrast, among Syrian 8th graders in peaceful 2007, 0% scored Advanced, 3% High, 17% intermediate, and 47% low. So, in the top two levels of math skill, Hungarians outnumber Syrians 12 to 1. At the bottom, only 9% of Hungarians fail to achieve the minimum Low benchmark vs. 53% of Syrians." http://www.unz.com/isteve/timss-test-scores-would-germany-get-more-talented-workers-from-syria-or-hungary/
nagykutya
2017. augusztus 23. 17:47
Még ha iskolázottak is, akkor sem kellenek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!