Trumpnál csak Obama volt rasszistább

2017. augusztus 16. 09:41

Nos, Barack Obama általában elítélte az erőszakot, de egyetlen árva szóval sem említette a fekete rasszizmus elfogadhatatlanságát.

2017. augusztus 16. 09:41
Sztankóczy András
Válasz.hu

„A terrorcselekmények szomorú dolgok. De úgy tűnik, csak általában. Legalábbis rég örültek merényletnek ennyire a világon, mint a szombati amerikainak. Miután ugyanis a virginiai Charlottesville-ben egy neonáci a kocsijával belehajtott a tüntető antifasisztákba és megölt egy lányt, az egész haladó világ egy emberként triumfált: végre bebizonyosodott, hogy Amerika igazi problémája a sok fehér rasszista. És hogy Trump szavazói és támogatói is rasszisták, merthogy Trump maga is tőrőlmetszett náci. Utóbbira a bizonyíték, hogy az elnök először csak általánosságban ítélte el az erőszakot, s csak két nappal később szólalt fel konkrétan a rasszisták és a fehér felsőbbrendűség hívei ellen. Ez alatt a két nap alatt nem volt olyan sajtótermék, amelyik ne nevezte volna botrányosnak Trump hallgatását és ne számolt volna be volna be boldogan arról, hogy újabb és újabb demokrata vagy éppen republikánus politikus bírálta az elnököt, lépett ki a tanácsadó testületéből, ésatöbbi.

(...)

Tavaly nyáron történt, hogy egy fekete mesterlövész lelőtt öt fehér rendőrt, akik amúgy egy feketék által szervezett tüntetést biztosítottak. Az elkövető nem csinált titkot abból, hogy kifejezetten fehéreket akart megölni, lehetőleg rendőröket. Vagyis egy fekete rasszista gyilkosságsorozat történt. És hogyan reagált erre a hivatalban lévő elnök, minden idők legfantasztikusabb elnöke? Nos, Barack Obama általában elítélte az erőszakot, de egyetlen árva szóval sem említette a fekete rasszizmus elfogadhatatlanságát.

Később persze neki is változott a mondanivalója. Az öt rendőr gyászszertartásán tartott ugyanis egy beszédet, amelyben a fekete rasszizmusról ugyan továbbra sem ejtett egy szót sem, viszont szólt a rendőrök körében uralkodó rasszizmusról! A beszédet természetesen illett zseniálisnak tartani és ünnepelni. Ami olyan, mintha az elgázolt lány temetésén Trump arról szónokolna, mennyire megérti azokat a fehéreket, akik elnyomva érzik magukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2017. augusztus 16. 15:37
Szerintem minden amerikai elnöknek jogában áll rasszistának lenni, és utána telekürtülni a világot, hogy milyen szörnyű rasszizmus van egyes országokban. Ne csináljunk már úgy, mintha közünk lenne az USA elnökeihez! Szerintem Trump és Obama sem tudta hol van Magyarország, és a helyükben valószínűleg minket sem érdekelt volna. Barack Obama Illinoisban futott be politikai karriert. Tudja valaki fejből hol van? Ma megtudtam, hogy oda feketéket nem is engedtek a polgárháború előtt letelepedni. Akit ez érdekel, arról elhiszem, hogy érdekli, hogy vannak-e rasszisták az USA-ban.
Berecskereki
2017. augusztus 16. 11:21
Az USA külügye jobban tenné ha saját házuk előtt söprögetne. Lenne mit. "a rasszizmus kérdése nemhogy megoldódott volna az Obama-adminisztráció ideje alatt, hanem egyenesen romlott. Emellett a feketék ellen táplált antipátia is növekedett. Nyolc évvel ezelőtt, a teljes lakosságnak kevesebb, mint a fele táplált ellenérzéseket az afroamerikaiakkal szemben, számszerűen 48 százalék. Azonban négyévnyi demokrata kormányzást követően ez a szám már 51 százalékra emelkedett. Továbbá az implicit rasszista attitűdök is drasztikusan megnőttek: 49-ről 56 százalékpontra. Mi több, az amúgy elfogultabbnak mondott afroamerikai válaszadók mindössze 13 százaléka látja úgy, hogy az Obama-kormány pozitív hatást gyakorolt az elmúlt nyolc év alatt a fiatal feketék életkörülményeire, ami még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető eredménynek. " https://888.hu/article-az-obama-kormany-eredmenye-novekvo-rasszizmus Hasonló írás olvasható az indexen, azzal a különbséggel, hogy náluk már a "mosdatás" is előtérbe kerül. "Még mindig feketékkel vannak tele a börtönök A 100 ezer lakosra jutó bebörtönzöttek száma viszont több mint ötször annyi a feketéknél," http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2017/01/06/barack_obama_elnoksege_es_a_fekete_amerika_mi_valtozott/ Akkor miért csodálkoznak, hogy növekedett a rasszizmus?
catalina9
2017. augusztus 16. 11:06
ez a rasszistázósdi egy kifejezetten zsidó eredetű vádaskodás, minden kisebbség védelmezőjeként lépnek fel, őket tartják maguk előtt pajzsként. Aztán a hasznos idióták meg terjesztik ezt a kórt...
catalina9
2017. augusztus 16. 11:03
egy neonáci a kocsijával belehajtott..." mitől neonáci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!