A baloldali, liberális progresszió, ami ha bepipul, leszedeti a sajtóból a neki nem tetsző cikket

2017. szeptember 23. 09:54

Hogy lehet szabad sajtóról beszélni, ha nem tudjuk, egyik vagy másik lap mögött ki áll?

2017. szeptember 23. 09:54
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Mert ahogy a munkavállalók nagy része, az újságíró is egy megtört fajta, aki inkább kihúzza a leszedett cikkeket, és ha tud, keres egy új állást a jobb reményében, de nem tud és nem mer szembeszállni a tulajdonosokkal, mert tudja, ő húzza a rövidebbet. És tényleg az újságírók húzzák a rövidebbet, mert tényleg nincs erő (szakszervezet, civil társadalom, a jó isten), ami megvédené őket a hatalommal, a pénzzel, a politikával szemben egy ilyen helyzetben.

De az olvasók nem csak ezeket a pletykákat nem tudják. Sokszor azt se tudjuk, hogy ki áll valójában egy-egy médiatermék mögött, és Tarjányi ebben is példát mutat. Arra a kérdésre, hogy a hírek szerint milliárdos költségvetésű zoom.hu-ra miből van pénze, csak annyit mond, a tulajdonostárs mérnöki cégéből, és Tarjányi nemzetközi könyveladásaiból, na meg befektetők pénzéből. Hogy kik a befektetők, azt pedig nem hajlandó elmondani. Persze a magyar közéletben van ilyen, és ez a jelenlegi kurzus alatt sok szempontból érthető is, senki se akarja kicsinálni magát azzal, hogy elárulja, ellenzéki lapot tart fenn.

De mégis, hogy higgyük el, hogy itt nincs turpisság? Hogy lehet szabad sajtóról beszélni, ha nem tudjuk, egyik vagy másik lap mögött ki áll?

És mégis, ha elolvassuk ezt az interjút, akkor az rajzolódik ki belőle, ha legjobb indulattal viseltetünk Tarjányi felé, hogy ez a magyar progresszió jövője, ez az, amit ma kínálni tud nekünk a politika mint megújhodást. A kormányváltásban érdekelt tulajdonost, aki progresszív mozgalmat indít, és aki ha bepipul, levetet egy cikket a lapjából, abból a lapból, amit nem tudjuk ki, finanszíroz.

Ebből a kínálatból pedig biztosan nem fog működő és tisztességes Magyarország épülni.

Valaki mutasson már jobbat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. szeptember 24. 07:43
az újságíró is egy megtört fajta, " megtört????? Jellemtelen!!!
luisbathhelena
2017. szeptember 23. 15:37
Elolvastam az eredeti egész cikket. Jámborom tévedsz: bizony, az újságíró ma már olyan mint a melós a Barbi gyárban. Ha a tulaj azt akarja hogy Barbinak 28%-al nagyobb melle legyen azt kell gyártani neki. Az újságírás már rég nem hivatás: meló, jó esetben mestermunka. Az eszmefuttatásod a sajtó meg az újságírás szabadságáról egy hülyeség. Deák Ferenc húsvéti cikke még megrengette a Monarchiát, de a te blogod mit csinál? Max 8-al fölmegy néhányunk systolés vérnyomásértéke. Ha nem a tulajdonos, vagy a szerkesztő, akkor a mainstream sajtó mondja meg baloldalon mit írhatsz, mit nem különben kiesel a Klubból. Egy -egy rebellis cikk kicsúszhat, de az volt az utolsó. A kereteket be kell tartanod különben röpülsz. Mivel az olvasók már nem tartanak el semmilyen politikai lapot, innen kezdve a szponzorok kegyétől függsz.
luisbathhelena
2017. szeptember 23. 15:24
Napi Jámbor dokumentáció. Indult: 2017 szept 20 1 2017/09/20 A „forró őszhöz” a Fidesznek semmi szüksége nincsen forró őszre 2 2017.09.23 A baloldali liberális progresszió…
vigyor
2017. szeptember 23. 15:07
Hűha, Jámbor a baloldalt kritizálja, na ez már valami. Hát András, ezért probléma mondjuk az, ha egy szervezetet amelyik mondjuk ebben az országban politikai befolyást óhajt gyakorolni, külföldi milliárdos támogat. Kezded érteni a problémát? Mert ez pont ugyanaz, mintha a sajtó lenne/van ugyanebben a cipőben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!