Nincs esély

2017. október 02. 08:15

A hajdúhadházi projekt egyik legfőbb üzenete, hogy az esélyegyenlőség nem mindenkinek jelent esélyt, csak azoknak, akik teljesítenek bizonyos feltételeket.

2017. október 02. 08:15
Doros Judit
Népszava

„A hajdúhadházi projekt egyik legfőbb üzenete, hogy az esélyegyenlőség nem mindenkinek jelent esélyt, csak azoknak, akik teljesítenek bizonyos feltételeket. (...)

Aki egy átlagos családba születik, annak számára az »esély« fogalma természetes. Edzésre akarsz járni? Alapítványi iskolába mennél? Angolul tanulnál? Meg kell venni Thomas Manntól a Varázshegyet? Tessék fiam, itt a pénz. Ám a faluszéli vályogházban élő klottgatyás gyereknek nem ilyen magától értetődőn érkezik a családi segítség. Ahol tejre meg kenyérre is alig elég a pénz, ott más »luxus« nem fér bele.

Ezért találták ki az esélyegyenlőségi pályázatokat, ezért kellene, hogy a cigánygyerekek korlátok nélkül bejussanak a hajdúhadházi sporttelepre. Anélkül, hogy bárki úgy tenne, mintha kegyet gyakorolna velük, mintha ezt ki kellene érdemelniük jó magaviselettel, előre köszönéssel, vagy azzal, hogy belépnek egy egyesületbe. A polgármester szerint aki ilyesmit követel, az »sorosbérenc«. Egyszerű fejekben egyszerű válaszok születnek, ez van, ilyen világban élünk most. Egy élhetőbb ország esélyét épp az ilyen hajdúhadházi történetek szúrják el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. október 02. 16:34
Juditka azelőtt A Népszavát WC-papírnak vágtuk fel. Most haladni kellene a korral és a Népszavat háromrétegű WC-papírra kellene nyomtatni így ha valakinek székrekedése van tudna benneteket egy kicsit olvasgatni. Másképp esélyetek nincs az olvasottságra. Ha beválik igény tartok egy 24 tekercses Clarissa ooopsra.
néhai Ch.Pilot
2017. október 02. 14:30
Ilyen szöveggel, Doros elvtársnő, az Önök számára sincs. :-)
Mich
2017. október 02. 12:48
Nincs esély... Bunkó Botkának és az MSZP-nek...
Patterson
2017. október 02. 12:44
Asszonyom, Ön vagy ostoba vagy annak tetteti magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!