Csak pozitívan

2017. október 09. 16:03

A politikusok jól tudják, hogy negatív kampánnyal, démonizálással, karaktergyilkossággal sokkal könnyebben érhetnek célt, mint eredménykommunikációval, pozitív üzenetekkel.

2017. október 09. 16:03
György Zsombor
Magyar Nemzet

„A politikusok jól tudják, hogy negatív kampánnyal, démonizálással, karaktergyilkossággal sokkal könnyebben érhetnek célt, mint eredménykommunikációval, pozitív üzenetekkel. Ennek számos oka van, sajnos a politika világán túl is nagyon eleven a panaszkultúra, az ellenségkeresés, a másik hibáztatásának a jelensége. Dögöljön meg a szomszéd tehene. Jobb esetben a felelős hatalom tesz ez ellen, hosszú távra tervezve nem hűbéri és lumpenizálódó társadalmat, hanem polgári hazát épít. Még ha ez nagyon lassú folyamat is. Ez az, amit a Fidesz régen elengedett, és az értékelvűség helyébe lépő kizárólagos érdekelvűség, az erő, az arrogancia eddig – ami a számokat illeti – őket igazolta. A számokon túli világban, az erkölcs, a morál, a psziché világában viszont óriási a kár, amit tettek ennek az országnak a lelkével, az több mint hiba.

»Ijesztő látni, ahogy normális életet élő polgárok félinformációk, számukra ismeretlen tények és meg nem ismert emberek kapcsán egymás ellen fordulnak, a jó szándékra halálos fenyegetéssel válaszolnak« – olvasható Beer Miklós, Veiszer Alinda, Gundel Takács Gábor, Hajós András és Gégény István idézett petíciójában. »Ha neked is eleged van a gyűlöletkampányból, és az egész országot ellepő propagandaplakátokból, amelyek egyetlen célja, hogy egymás ellen fordítsa a magyarokat, akkor segítsd a Momentum pozitív plakátkampányát!« – szinte reflektál mindenre a Momentum kezdeményezése.

Ne legyünk naivak, e két tiszteletre méltó indítvány önmagában nem fogja jó irányba fordítani a szekeret, mégis fontosak és értéket képviselnek. Küzdenek a fekete-fehér látásmód ellen; a mostani, konkrét helyzetben azért, hogy a tömegek is megértsék: az idegengyűlölet és az önvédelem feladása között van valahol a normalitás. A normalitás, ami ellen odafönt ádáz küzdelmet indítottak. Ideje végre lezárni ezt a háborút.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. október 09. 22:24
"»Ijesztő látni, ahogy normális életet élő polgárok félinformációk, számukra ismeretlen tények és meg nem ismert emberek kapcsán egymás ellen fordulnak, a jó szándékra halálos fenyegetéssel válaszolnak« – olvasható Beer Miklós, Veiszer Alinda, Gundel Takács Gábor, Hajós András és Gégény István idézett petíciójában. »Ha neked is eleged van a gyűlöletkampányból, és az egész országot ellepő propagandaplakátokból, amelyek egyetlen célja, hogy egymás ellen fordítsa a magyarokat, akkor segítsd a Momentum pozitív plakátkampányát!« – szinte reflektál mindenre a Momentum kezdeményezése." Ha van ami hányinger, akkor ez az. De nincs új a nap alatt, 2002-ben az MSZP hajót járatott a Dunán, azzal a felirattal, hogy "Elegünk van a Fidesz gyűlöletkampányából". Ki is volt akkoriban a kampányguru? Hát pont az a Ron Werber, aki most is itt sertepertél, mint "meg nem ismert ember".
luisbathhelena
2017. október 09. 19:41
Na ez a POZITÍV üzenet! HIV pozitív. "Kaliforniában ezentúl bűncselekmény helyett puszta szabálysértésnek minősül, ha valaki úgy adja tovább a HIV-vírust, hogy fertőzöttségéről előzőleg nem tájékoztatta szexpartnerét – adja hírül a Los Angeles Times. Jerry Brown, az állam kormányzója pénteken írta alá a törvényt, mely azokra a betegekre is kiterjed, akik anélkül adnak vért, hogy informálnák állapotukról a vérellátót."
zakar zoltán béla
2017. október 09. 19:34
"MN"-selejt!
luisbathhelena
2017. október 09. 19:02
"gyűlöletkampányból, és az egész országot ellepő propagandaplakátokból," NOlimpia!! Ezzel kezdtétek, így nem vagytok hitelesek. És akkor nőies voltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!