Hugh hantjára

2017. október 06. 17:03

A pornóba hajló manifeszt szexualitás dömpingjével Heffner már nem is tudott mit kezdeni.

2017. október 06. 17:03
Rostás-Péter István
Maszol

„Heffner sikerességében is ellentmondásos figura: »Az élet túl rövid, hogy mások álmait éld meg« – ez csak egyike a hedonista kicsengésű, de az amerikai self made önbizalmától is duzzadó axiómáknak. A leleplezett testet legalább két dimenziósan portékává sokszorosító gesztusa egyesek szerint úttörő, a feministák meglátásában a patriarchális-macho reflexekre rálicitáló megamanipulátor.

Méltatói és talán kritikusai is egyetérthetnek abban, hogy a Playboy, bár férfimagazinként hirdette magát, főleg interjúi, irodalmi kínálata révén nivót diktált. Martin Luther King, John Lennon, Malcolm X, Fidel Castro, Norman Mailer, Kurt Vonnegut, Saul Bellow, Joseph Heller, Margaret Atwood vagy Arthur C. Clarke csak néhány példa arra, hogy Heffner, aki több mint hat évtizedes főszerkesztőségével  Giunness-rekorderséget spájzolt, megpróbált látványt és szöveget egyensúlyban tartani egyetlen lap borítói közé szorított-szorongatott térben.

A médiabirodalom hanyatlása szintén tanulságos: az online-offenzíva könnyen hozzáférhetővé tette, de egyben fel is hígította a Playboy által meghonosított tematikát, a pornóba hajló manifeszt szexualitás dömpingjével Heffner már nem is tudott mit kezdeni. Vereségét mintegy beismerve ideig-óráig kikerültek az általa kiadott lapokból az aktfotók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. október 07. 14:42
Írtam , hogy nem érti...
annamanna
2017. október 07. 13:14
"Hollywood pedig szintén hűen önmagához, most már komolyabban tervezi a róla szóló filmet, amely Brett Ratner rendezésében és Jared Leto főszereplésével pereg majd a vásznakon" Ki más játszhatná el élethűbben a szerepét, mint egy melegjogi aktivista. "Leto is a gay rights activist. In October 2009, he raised money to the campaign against California Proposition 8, created by opponents of same-sex marriage to overturn the California Supreme Court decision that had legalized same-sex marriage. He spoke out in support of LGBT rights group Freedom Action Inclusion Rights (FAIR).[129] In May 2012, he expressed support after hearing that Barack Obama had endorsed same-sex marriage.[130]"
Akitlosz
2017. október 07. 01:24
Nem szép dolog irigykedni.
péterx
2017. október 06. 22:18
Jóllakatsz fulladásig a gyönyörökkel, az egészből hiányzik valami , írta Váci Mihály igen találóan . Hugh a mulandóban élt , tehát elmúlt..A szex-habzsolásban öntudatlanul is abszolútumot keresett , s végül belefulladt a sekély kéjbe .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!