A cuki Vona meg a fuldokló baloldal

2017. november 24. 09:57

Az ellenzék nem adhatja fel. Végsőkig küzdenie kell azért, hogy Orbán ne nyerje túl magát, ne szerezzen kétharmadot.

2017. november 24. 09:57
Pungor András
168 Óra

„Az orbáni rendszer politikája káros az országra, a Fidesz felelős a már-már polgárháborús helyzet kialakulásáért, a korrupcióért, a mélyülő szegénységért, a közügyeink intézésében, sőt már a mindennapjainkban is megjelenő, a Jobbik fegyvertárából átvett agresszióért. Egy autoriter rezsimről beszélünk, amelyben évről évre szűkülnek a szabadság terei. De a Jobbikkal szövetkezve az ellenzék ennél is rosszabbat szabadítana az országra: a tekintélyelvűség mellett még a hatalom által helyeselt, támogatott, saját állampolgáraival szemben gerjesztett rasszizmust is. Sokan úgy érvelnek, ha Orbán győz, lassan kihátrálunk az unióból is. Nem lenne másképpen Vona kormányával sem. Ez lenne a váltópárt? Heller Ágnes filozófus szerint mégis össze kell fogni velük, hiszen Hitler ellen az angolszász hatalmak is összeálltak Sztálinnal. Micsoda elvakult érvelés! Hiszen sok rossz elmondható Orbánról, de nem hasonlítható Hitlerhez. És vajon miben ért egyet a Jobbik a demokratikus ellenzékkel? Semmiben. Mit hozhat ez a szövetség Orbán legyőzése után? Bukást.

Nem spórolunk itt meg valamit? Ki beszél vagy gondolkodik a demokratikus ellenzéken belüli tiszta viszonyok megteremtéséről? A szélhámosok és kollaborálók kizárásáról? A balos, a liberális vagy a mérsékelt konzervatív politika márkaépítéséről? Ez jóval több lenne az összefogósdi-mantránál, a fuldokló ellenzék kétségbeesett kapálózásánál.

Persze az ellenzék nem adhatja fel. Végsőkig küzdenie kell azért, hogy Orbán ne nyerje túl magát, ne szerezzen kétharmadot. Ha az újságírók kikapcsolják a diktafonokat, egyetlen ellenzéki politikus sem beszél már győzelemről, csak erről a minimális célról. Tudják, 2018-ban többet nem érhetnek el. De ha kétségbeesésükben vagy az Orbán-ellenes véleményformálók nyomására a Jobbikkal szövetkeznek, maradék hitelüket, önazonosságukat – ha van még olyan – veszthetik el. A nehezebb utat kell választaniuk. Dolgozniuk kell. Ennek persze ára van, hiába is akarnák elkerülni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2006erlelo
2017. november 25. 13:47
A cikkíró zsigeri balságából eredő hazugságán ;-az Orbáni rendszer politikája káros az országnak,-most kicsit lendüljünk tovább.Van annak egy csodálatosan diszkrét bája, amikor a maradék ballib vezető ideológiai orgánuma, igaz, zuhanórepülésben is, de eredménynek, vágyálomnak tekintené, ha legalább nem kétharmaddal nyerne a jelenlegi pártszövetség.Jelezném, hogy eredményét tekintve ez a vágyak birodalmában fog maradni, de mégis.Annyira jó látni ezt az eszement zavart, kapkodást amit produkálnak.Vissza az elejére; ha a kezdő felütés igaz lenne, hogyan minősítené a tollforgató jóemberünk mindazt, ami ballibék annó az ország ellen tettek.Károkozásuk valóban brutális volt, és sok munka volt abból kimászni.Úgyhogy rossz hírem van számukra; ha Ferenc testvér, kinek köszönhetően is kétszer is kétharmadunk volt, tovább bohóckodik, bizony, meglesz a harmadik is Hajrá Ferenc.
választópolgár
2017. november 25. 02:13
Azért valami szánalmas, hogy eddig minden ellenzéki párt nagymellénnyel keménykedett hogy nem fog össze senkivel és az én miszterelnökjelöltem miszterebb a te miszterelnökjelöltednél, most meg 21-re lapot húzva, pánikszerűen az utolsó szalmaszálba kapaszkodva dobnak el mindent ami a kezükben van, elvet, szavahihetőséget, önérzetet, a választások előtt 2 perc 30 másodperccel meghunyászkodva kapaszkodnak egymásba...és húzzák le egymást a mélybe. Volt már hasonló összefogásnak látszani akaró együtt 2014néven és ólajtó bukás lett belőle. A magyar álompolgár nem vevő a kétszínűségre. Kiszivárgott egy leleplező fotó, amelyen látható hogy az ellenzéki pártok tökéletesen együttműködnek: http://kepkezelo.com/images/31f9erhvur2riyl9tg2g.jpg?
kombinátor
2017. november 25. 01:31
Vona canossa-járása: http://deformacio.blog.hu/2017/11/22/vona_a_fekete_barany
navis praetoria
2017. november 24. 22:58
Gyurcsány + a cuki Vona, súlyosbítva Heller anyóval: 3/4 a fidesz részére - elméletileg. Gyakorlatilag rá kell ijeszteni a választókra, hogy elmenjenek szavazni, nehogy az legyen, hogy "ez már úgyis lejátszott parti, megyünk kirándulni, vagy kuglizni meg sörözni". Néhány écesz: "Soros, a mumus tolja Gyurcsányt, meg Vonát, hogy a bekövetkező zűrzavarban spekulálhasson a forint ellen, mellesleg pedig gajdeszra tehesse Magyarországot, hogy olcsón felvásároljon mindent."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!