Miért nem tartják betegségnek a szexuális nem megváltoztatását?

2018. február 21. 09:34

Van egy látványos kivétel, ahol minden eszközzel próbálja elkerülni a világ, hogy bármilyen módon is betegségként tekintsenek az eltérésre. Nincs olyan, hogy szexuálisidentitás-betegség.

2018. február 21. 09:34
Kovács Tibor
Origo.hu/888

„A felsorolást még biztosan lehetne folytatni, de ez is szemlélteti, hogy modern világunk igyekszik minden a valamilyen idealizált „normálistól” való eltérést szindrómaként, betegségként diagnosztizálni és kezelni. Amennyiben egy mód van rá gyógyszerrel. Mert hiszünk a gyógyszerben, a könnyű, fájdalom- és erőfeszítésmentes útban.

Mégis van egy látványos kivétel, ahol minden eszközzel próbálja elkerülni a világ, hogy bármilyen módon is betegségként tekintsenek az eltérésre. Nincs olyan, hogy szexuálisidentitás-betegség. Amennyiben egy 6 éves, normális nemi szervekkel rendelkezező kisfiú kitalálja, hogy lány akar lenni, akkor nem egy fülest ad neki az apukája, nem kezdenek intenzív pszichológiai kezelést, nem gyógyszerezik és nem tartják betegnek. Épp ellenkezőleg. Ő az emberi szabadság, a modern liberális világ szimbóluma lesz. Azé a szabadságé, hogy most már nemünket is megválaszthatjuk és ez a bátorság csak keveseknek adatik meg. Akiket betegnek tartani a kirekesztés és fóbia egy formája, mert ők nem szenvednek semmilyen betegségben, szindrómában vagy a normalitástól való eltérésben. Ez egy végtelenül hétköznapi és természetes jelenség, ellentétben pl. a szorongással.

De hogy még direktebben fogalmazzak: ha egy gyerek izgága és a tanárok agyára megy, akkor gyógyszerezni kell. Ha viszont azt tervezi, hogy majd tinédzserkora kezdetén durva hormon- és gyógyszeres terápiába kezd, amit élete végéig folytatnia kell, majd véglegesen eltávolítja testéről a szőrt és levágatja a nemi szervét, egy bonyolult műtét segítségével lyukat vágat magára, ami egy női nemi szervre kell emlékeztesse a többi embert, az bizony több mint normális. Támogatandó és állandóan beszélni kell róla. Az ilyen emberek a modern világ hősei, akiket törvényekkel kell védeni, akiknek a műtétjeit fizetni kell a társadalombiztosítás pénzéből, akikkel szembeni bármilyen kritikát vagy rosszallást mélyen és durván el kell ítélni. A legszélsőségesebb esetben pedig azt a férfit vagy nőt, aki nem akar szexuális kapcsolatot létesíteni egy átoperált, széthormonozott, mesterséges nemi szervvel, azt „transzfóbiásnak” kell nevezni. Mert a nemváltással nincs baj, hanem csak azzal van, aki ezt nem tartja teljesen természetesnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. február 21. 11:18
"Amennyiben egy 6 éves, normális nemi szervekkel rendelkezező kisfiú kitalálja, hogy lány akar lenni, akkor nem egy fülest ad neki az apukája, nem kezdenek intenzív pszichológiai kezelést, nem gyógyszerezik és nem tartják betegnek." *szom, mi ez a hülyeség már? Ha egy hatéves kisfiú azt mondja magáról, hogy lány, akkor be kéne gyógyszerezni? Én lelkes híve vagyok a modern cuccoknak, és nem látok problémát a depresszió elleni szerekben, sőt, időnként még a hiperaktívaknak felírt Ritalint is elfogadhatónak tartom, de nehogy már egy hatévest csak ezen a két módon lehessen nevelni, kurva nagy pofonnal meg gyógyszerrel. És természetesen ez a dolog nem a liberalizmus győzelme. A gyerekek szerepeket játszanak, ez normális, ez a fejlődésük része. Ha felnőttként valaki az ellenkező nem tagjának tartja magát, na az már pszichológiai betegség. A gyerekek 90%-a kinövi ezt, amelyik nem növi ki, arról általában kiderül, hogy homokos. Ezen sem a gyógyszer nem segít, sem a pofon, a nemváltó műtét meg aztán főleg nem!
balbako_
2018. február 21. 09:38
Ez az agybetegségnek egy nagyon súlyos válfaja. Az ilyeneket zárt osztályon kéne kezelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!