Minden gyerekkori álmom teljesült (2014)

2018. március 27. 18:59

Amikor nagyon szegény voltam, arról álmodoztam, hogy egyszer én leszek az a magyar történelemben, aki a magánvagyonából a legtöbb olyan szegény gyereken segít, mint amilyen én voltam.

2018. március 27. 18:59
Demján Sándor
Népszabadság

„Amikor nagyon szegény voltam, arról álmodoztam, hogy egyszer én leszek az a magyar történelemben, aki a magánvagyonából a legtöbb olyan szegény gyereken segít, mint amilyen én voltam. Ezeket a támogatásokat mindig az adózott jövedelmemből fizettem.

Én pontosan tudom, mit jelent egy nélkülöző gyereknek a meleg étel, vagy egy-egy fejsimogatás. Annak idején hét közben nem járhattam iskolába, mert dolgoznom kellett, és volt olyan tanár, aki vasárnap, amikor a többiek misére mentek, bepótolta velem az anyagot.

Az ember a szegénységben tanul meg hálásnak lenni.

A morál arra kötelez, hogy azokban az országokban is segítsem a gyerekeket, ahol sikeresek a vállalkozásaim. Ilyen például Lengyelország.

Gazdasági sikereim lehetőséget teremtettek ezeknek a támogatásoknak megtételére, ezzel minden gyerekkori álmom és vágyam teljesült. Ha csak ennyit tettem a következő generációért, azzal is elégedett vagyok, de remélem, hogy még tehetek egyet s mást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kalányos Dzsonidepp
2018. március 28. 22:27
Ha sok pénzed van , szabad vagy . Boldog nem biztos , hogy leszel , csak ha a boldogságod nagy részét a szabadság jelenti . Oda , akkor és űgy utazol , ahogy akarsz , azt veszed meg , amit akarsz , akkor teszed azt amit akarsz , amikor csak akarod . Gazdagnak lenni jó . .-)))
syphax
2018. március 28. 09:32
Szegény Demján Sándor, aki most "elment"--Isten nyogosztalja--egy TÉVKÉPZETBEN ÉLT. (persze mint ilyen nem egyedül) Azt hitte szegény, hogy a PÉNZ AZ ÉLET KÖZPONTI ARGUMENTUMA. És azt, hogy PÉNZZEL MAJDNEM MINDENT MEG LEHET OLDANI. És hát ebben tévedett, mert például az EGÉSZSÉG sem "oldható meg" pénzzel, legföljebb ideig-óráig olybá' tehető, mintha valamit lehetne annak--sz egészségnek--a bajaival valamit kezdeni. És persze valamit tényleg lehet is, de nem sokat. Legföljebb vannak akik azt szeretnék hinni hogy igen. Szegények.Sajnálom Őket. Mint Demján Sándor-t is. LEGYEN NEKI KÖNNYŰ A FÖLD!
2018. március 27. 21:29
"A morál arra kötelez, hogy azokban az országokban is segítsem a gyerekeket, ahol sikeresek a vállalkozásaim. Ilyen például Lengyelország." Makaóban is sikeres vállalkozása volt. A kínai lurkókkal mi lesz? Szingapúrt majd Habony intézi két ibizás kilengése között. :D
Bell & Sebastian
2018. március 27. 21:28
Valójában nem ismertem megboldogultat, igaz, olyan kő gazdagot sem, aki nem mélyről bányászta fel magát. Meg egy kis rengeteg gátlástalanság, szerencse, kapcsolati háló, és a többi. De nyomorult élete lehet annak, kinek halála kapcsán mindenki a pénzére gondol, még ő maga is. A gondolatmenet a következő. Mont megszívtam, mert üdvözülni nem fogok. Mindennek van ára, talán mégis. Meglátjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!