Mi a magyar most?

2018. április 09. 08:25

A magyar ember ma se nem demokrata, se nem szabadságszerető, hanem egy migránsoktól rettegő, megvezethető szolga.

2018. április 09. 08:25
B. Ferenc Attila
Zsúrpubi

„Magyarországra visszatért a kommunizmus szelleme. A Nyugat ismét az ellenségünk, Moszkva a barátunk. Orbánnak sikerült a hidegháborús propagandával tematizálnia a tömegeket. Ha ideiglenesen is, de szertefoszlott egy álom. A szabad magyar jövő reménye, a demokratikus Magyarország álomképe.

A magyar választópolgárok, elsősorban az idős Fidesz-szavazók, Orbán-imádók pedig »jó elvtársként« voksoltak. Az átlag magyar ember pedig egy migránsmániás, a személyi-kultuszt elfogadó, a saját és az ifjúság szabadságát a hatalomnak tálcán felkínáló álomgyilkos.     

A magyar demokráciát pedig minimum újabb négy évre eltemethetjük. Ki tudja, hogy hány százezer fiatal fogja elhagyni az országot. Ők ugyanis csalódtak. Csalódtak a saját nemzetükben. Csalódtak, mert azt tanulták, hogy a magyar emberek szeretik a szabadságot. Ezt bizonyította 1848, 1956 és 1989 is. Ez az ideálkép azonban szertefoszlott.

A magyar ember ma se nem demokrata, se nem szabadságszerető, hanem egy migránsoktól rettegő, megvezethető szolga, az Orbán-maffia rabszolgája, újabb négy évre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2018. április 09. 15:49
Na, pontosan ez az a pökhendiség, gőg, mucsaizás, amely miatt az emberek minden botrány ellenére is szavaznák inkább a FIDESZ-re, mint a b. ferenc attilákra. A szerző úgy gondolja, hogy csak neki lehetnek álmai, a mi dolgunk pedig az, hogy ezeket az álmokat megvalósítsuk neki. Hát nekünk is vannak álmaink. A Simicska-zsoldosok pedig mehetnek tányért mosogatni, akár Londonba is. Másra úgysem jók.
48saxon
2018. április 09. 14:25
Zsúrpubi = Simicska Ádám. Annyit se tanult meg Orbántól, amikor a papával még jóban voltak, hogy a választókat nem sértegetjük? Szánalmas toporzékolás amúgy a cikk (jó, kell nekik a gyászmunka).
Zsolt75
2018. április 09. 13:42
Tévedés. Én pl. elsősorban azért szavaztam a Fideszre, mert nem akartam "progresszív adózni", nem akartam a Csok és a Kata eltörlését. Nem akartam kétszámjegyű alapkamatot és inflációt, valamint a visszavásárolt cégek újbóli rablóprivatizálását. Elsőre úgy ennyi. Lenne még.
Biivisz
2018. április 09. 12:53
"A magyar ember ma se nem demokrata, se nem szabadságszerető, hanem egy migránsoktól rettegő, megvezethető szolga." Ez a lehető legostobább reakció egy vesztes részéről - ha tényleg "demokrata". Drága egyetlen magyarországi ellenzék(iek)! Sokszor leírtam már - néha kicsit "anyázós" hangulatban -, hogy a választópolgárok számára a "nemorbán" nem tud hiteles ellenzéki alternatíva lenni! (Oké a fidesznek 2010-ben bejött, de csak azért mert böszméink tényleg annyira elkúrták, hogy ez is elég volt. De ebből nem következik az, hogy ez lenne minden idők a legjobb ellenzéki stratégiája.) Egy példa (talán így könnyebb megérteni): Ha egy országban a szavazásra jogosultak 40%-a egyértelműen kifejezi egyirányú akaratát (mondjuk, hogy ne az országon kívül döntsék el, kiket is telepítsenek oda be), akkor bármilyen politikai erő - amely továbbra is demokratikusnak és hitelesnek akar látszani, egyetlen dolgot tehet: Elismeri az emberek akaratát és annak megfelelően cselekszik. Még akkor is, ha történetesen nem ért vele egyet. Nem pedig - akár jogos - kifogásokat keres (pl. érvénytelen volt), csak mert "hülyeorbán". Sőt, tovább megyek. Ha azt szeretném hogy a választók elhiggyék, tényleg fontos nekem a "nép akarata", ezek után az alkotmányba beemelést is meg kellene szavaznom, akár azzal a megjegyzéssel, hogy szerintem ez nem olyan fontos, de a "nép akarata előtt meghajtom a fejem". Bármilyen ettől eltérő politikai reakció csak azt az érzést okozza a választóban - nem csak a hárommillióban (az a bizonyos 40%), hanem azokban is, akik nem, vagy éppen ellene szavaztak (és még csak az sem kell, hogy tudatosodjon bennük) - hogy "ezeknek" - mondjanak bármily szépeket is - nem a nép akarata a fontos, hanem valami más. Így aztán a szavazófülkében állva nem fogják úgy érezni, hogy nyugodt szívvel rájuk bízhatják az ország sorsát. Különösen sorsdöntő időkben. Ezt kéne egyszer már megérteni, kedves ellenzékiek - ha tényleg "demokraták" volnátok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!