Orbán kártyalapjai

2018. május 28. 18:49

Az európai liberális eliteknek változatlanul nincs egységes válaszuk az Orbán jelentette illiberális kihívásra.

2018. május 28. 18:49
Hajdu Nóra
Népszava

„A magyarországi választás világossá tette, hogy az európai liberális eliteknek változatlanul nincs egységes válaszuk az Orbán jelentette illiberális kihívásra. Ez ugyan nem új fejlemény, mert legalább nyolc éve tart, de most vált minden korábbinál egyértelműbbé. (...)

Ilyen helyzetben fordulunk rá az 2019-es európai parlamenti választásokra. Orbán megerősödött politikai helyzetéből következő nyilvánvaló célja az Európai Parlamenten belüli erőviszonyok számára kedvező megváltoztatása, és egy ennek megfelelő karakterű Bizottság létrehozása. Ezzel ki tudná iktatni, de legalábbis erősen meggyengítené a hatalmát ma leginkább korlátozó külső fenyegetést, az európai intézmények felől érkezőt (mégha ez a korlát jelenleg inkább csak elvi jelentőségű is).

Orbánnak tehát jelenleg egyáltalán nem célja az unió elhagyása, ellenkezőleg: megerősödött helyzetét az unió átformálására akarja felhasználni. A Fidesz elnökének szempontjából a 2019-es EP választás eddigi legfontosabb nemzetközi csatájának ígérkezik, és elég jó lapjai vannak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ready2
2018. május 29. 13:48
"A magyarországi választás világossá tette, hogy az európai liberális eliteknek változatlanul nincs egységes válaszuk az Orbán jelentette illiberális kihívásra. Ez ugyan nem új fejlemény, mert legalább nyolc éve tart, de most vált minden korábbinál egyértelműbbé." Magyarul az europai elitek meg mindig nem szoltak bele a MO-i valasztasokba es nem dontottek meg mindig el, hogy levaltsak Orbant. Ahha. A legjobb az lenne, ha csak olyan indulhatna mo-i parlamentalis valasztasokon, aki megkapta a pecsetet a europai elittol, ugye?
Oldgóbé
2018. május 29. 08:59
A Népszava még él???
catalina9
2018. május 29. 07:10
A Fidesz elnökének szempontjából a 2019-es EP választás eddigi legfontosabb nemzetközi csatájának ígérkezik, és elég jó lapjai vannak.” hát ő nem Soros pénzével ült le kártyázni. Nincsenek dollármilliói, de vannak szavazatmilliói.
repulok
2018. május 29. 06:04
Mulatságos nekem, hogy az ,,illiberalizmus'' szó, csak 1997-óta létezik és egy indiai ,,menekült'' Zakaria használta először...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!