Csendes forradalom

2018. május 28. 08:33

Írországban 2015-ben népszavazáson voksoltak a melegházasság mellett, három évvel később pedig leszavazták a kegyetlen abortusztörvényt.

2018. május 28. 08:33
Körösi Ivett
Népszava

„Ott vannak továbbá azok az áldozatok, akik ugyan nem vesztek oda, de sérültek, hiszen megtagadták tőlük a döntés jogát. Hiába voltak erőszak, vérfertőzés áldozatai, hiába közölték velük, hogy a baba a születése után nem lesz életképes, hiába nem álltak készen az anyaságra. Sokaknak az internetről rendelt, kétes eredetű abortusztabletták jelentették a megoldást, másoknak a száműzetés. A fájdalommal és szégyenkezéssel teli út, többnyire Angliába. A BBC által idézett adatok szerint az elmúlt három évtizedben 170 ezer ír nő hagyta el az országot, hogy külföldön essenek át az abortuszon. Távol az otthonuktól, a szeretteiktől.

Ferenc pápa egy szabadabb, toleránsabb és befogadóbb Írországba érkezik, mint az elődje. 2015-ben népszavazáson voksoltak a melegházasság mellett, három évvel később pedig leszavazták a kegyetlen abortusztörvényt. Ez reményt adhat mindazoknak Európában, akik a maguk csendes forradalmát vívják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. május 29. 13:40
"leszavazták a kegyetlen abortusztörvényt" Egyre azon gondolkodom, hogy mitől, vagy inkább mikor kegyetlen egy abortusztörvény? A "kegyetlenség" szó hallatán nekem a "gyilkosság" ugrik be, amit a most megszavazott abortusztörvény engedélyez a születés előtt az édesanyja méhében élő magzattal szemben... ami ráadásul kínhalál, mert a kis gyerkőcöt konkrétan élve szétdarabolják. Írország számomra mostantól: Sírország. Majd az iszlám megszállók eltörlik a mostani abortusztörvényt.
luisbathhelena
2018. május 28. 16:58
Egy ismerősöm ott él, Írország rendkívül gyorsan változik társadalmilag, mentálisan. Pl. a családok jelentős része a Mekiben "vacsorázik" mert a nők egyre kevésbé hajlandóak/és tudnak főzni. Mindenki döntse el van-e összefüggés a buzipártolás, az abortusz és főzés tudománya közt....
Nuttika
2018. május 28. 14:42
"kegyetlen abortusztörvényt" Végül is magzatot gyilkolni és arra biztatni, hogy ha picit bizonytalan vagy öld meg a még meg sem született gyermekedet, mert akkor nagyon szabad ember vagy, az nem kegyetlenség.
Avocetta
2018. május 28. 14:16
"leszavazták a kegyetlen abortusztörvényt" Nyilván maga az abortusz nem kegyetlen. Sőt rendkívül humánus, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!