Börtönkimenő

2018. május 31. 07:21

Felfoghatatlan, hogyan szabadíthatnak rá a társadalomra egy ilyen veszélyes embert anélkül, hogy figyelnék.

2018. május 31. 07:21
Pilhál György
Magyar Idők

„Ámokfutása idején Hermann épp börtönbüntetésének »kétnapos kimenőjét« töltötte. Ép ésszel felfoghatatlan, hogyan szabadíthatnak rá a társadalomra egy ilyen veszélyes embert anélkül, hogy figyelnék – merthogy azt sem tudták, merre vette az irányt, amikor kilépett a tömlöcből.

Mostanra kiderült, hogy a tettes a három áldozattal járó utcai lövöldözés előtt néhány órával egy negyedik gyilkosságot is elkövetett, egy ismerősét verte agyon kalapáccsal. Sőt, előző éjszaka egy ékszerboltba is betört. (Ennél több már nem is fért bele a szabadidejébe.)

Pár éve bizonyos Gilles de Kerchove biztonságpolitikus, az unió terrorellenes koordinátora – szintén belga – azt javasolta Európa civil társadalmának, hogy a Közel-Keletről visszatérő obsitos dzsihadistáknak nyúljon a hónuk alá ahelyett, hogy hirtelen felindultságában börtönbe csukná szegényeket. Kerchove szerint ugyanis alapvetés, hogy a művelt Nyugat fogadja vissza megtévedt bárányait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2018. június 01. 12:42
"Ép ésszel felfoghatatlan, hogyan szabadíthatnak rá a társadalomra egy ilyen veszélyes embert anélkül, hogy figyelnék – merthogy azt sem tudták, merre vette az irányt, amikor kilépett a tömlöcből." Benjamin Hermannak ez nem az első kimenője volt, hanem a tizennegyedik, és eddig mindig rendben, időben visszatért. A kimenő célja az volt, hogy elősegítse a szabadulása után a társadalomba való visszailleszkedését. "a Közel-Keletről visszatérő obsitos dzsihadistáknak nyúljon a hónuk alá ahelyett, hogy hirtelen felindultságában börtönbe csukná szegényeket" A legújabb hírek szerint egy lecsukott dzsihádistával hatására radikalizálódott. Ha Pilhál azt hiszi, hogy a dzsihádisták börtönbe csukása egyszer s mindenkorra megoldaná az iszlám terrorizmus problémáját, akkor nagyot téved. I
akiaki
2018. május 31. 21:17
a belgáknak van mit vezekelniük, afrikában ritka gyilkolászást vittek végbe a hatvanas években
Mich
2018. május 31. 10:28
"...egy negyedik gyilkosságot is elkövetett, egy ismerősét verte agyon kalapáccsal. Sőt, előző éjszaka egy ékszerboltba is betört. (Ennél több már nem is fért bele a szabadidejébe.)" Szegény, túlterhelt gyilkos...
GV0917
2018. május 31. 08:54
De hát ez nem a farkas! Ez egy nyuszi.ami egy kis szabad levegőre vágyik és arra, hogy milyen yzű a vér...Kár, amiért nem küldték direkt elébe kalauznak azt a bamba tisztviselőt, aki miatt négyen meghaltak. Az ötödik saját magát nyírta ki végül is, mert azt hitte ő vastag kevlár bundában flangál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!