MSZP: Harc van, arc nincs

2018. június 20. 08:02

Szép kis kongresszus az, amely éppen csak a hogyan továbbról nem dönt.

2018. június 20. 08:02
Bán Károly
Magyar Hírlap

„Volt, aki azt mondta, teljesen mindegy, ki az új elnök, ha nem Tóth Bertalan lenne, az ugyanúgy bukáshoz vezetne. Akadt olyan is, aki úgy értékelt, a szocialisták nem válaszolták meg a hogyan továbbot sem. Szép kis kongresszus az, amely éppen csak a hogyan továbbról nem dönt. Arról, merre van az előre.

Igaz, arra sem adtak választ, merre van a hátra. Mi a helyzet azzal a fránya múlttal, akárcsak a közelmúlttal, amely során hónapról hónapra újabb történelmi mélypontra süllyedt a párt támogatottsága. 

A színházi közhely szerint új műsorhoz új férfi kell, ennyiben a tisztújítás valóban elérte a célját. Az egykor »Kis Moszkvaként« emlegetett Pécs főnixmadárként támadt fel: az elnök pécsi lett, az elnökhelyettes is, az egykori pártpénztárnok újra a párt meghatározó embere, szintúgy odavalósi. A pécsiek mindig erősek voltak, Szili Katalin idejében is. Amikor 2004-ben Medgyessy lemondott a miniszterelnökségről, élő embernek nem jutott eszébe az elnökségben, hogy éppen Gyurcsány Ferenc legyen az utód. Kiss Péterben és Veres Jánosban gondolkodtak, amikor Pécsről betoppant Toller László, s megmondta a frankót: »Meg vagytok ti őrülve, amikor itt van a Feri is!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2018. június 20. 16:09
Nekem secko jedno mint ahogy a művelt francia mondja,hogy ki a maszop elnöke.
Zsolt75
2018. június 20. 14:19
Na, akkor ez a toller is az üstben ül odalent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!