Az elszigetelt Orbán

2018. július 26. 08:33

Mit nekünk Putyin, Merkel, Erdogan és Netanjahu, amikor Orbán nem találkozott Jávor Benedekkel és Steiner Kristóffal.

2018. július 26. 08:33
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy harmadik kétharmados megválasztása óta – ez is egyfajta elszigetelődés ám, például a harmadik kétharmad teljesen elszigetelte az egy százalékot sem kapott Juhász Pétertől, aki viszont akkor is világít, ha fázisceruza helyett véletlenül hozzáér a kereső kutya –, szóval amióta harmadszor is megválasztotta Orbánt a teljesen elszigetelt magyar nép, azóta mindössze az orosz elnökkel, a német kancellárral, a kínai miniszterelnökkel, a török elnökkel, az izraeli miniszterelnökkel találkozott, továbbá telefonon egyeztetett az amerikai elnökkel is.

De mit nekünk Putyin, Merkel, Li Ko-csiang, Erdogan és Netanjahu, amikor Orbán még mindig nem találkozott Jávor Benedekkel és Steiner Kristóffal. De még Sneider Tamással sem. És kétségtelen tény, hogy egyáltalán nem találkozott Guy Verhofstadtal, bár vele csak az találkozik, akinek ezért külön fizetnek, meg az anyukája. És Sargentinivel sem találkozott, de ez még csak hagyján, de még Demszky Gábor ötödik esküvőjére sem hívták meg, pedig ott volt ám csak baromi európai társaság!

Szóval el van Orbán szigetelve, na.

És a nép is el van szigetelve, sehol egy forradalom, sehol egy kis lincselés, pedig az egész baloldali és liberális (tehát az ép elmével kihívásokkal küszködő, de legalább teljesen gátlástalan) sajtó meg az ugyanilyen megmondóembereik már évek óta magyarázzák, hogy ez bizony másképpen nem fog menni, csak forradalommal meg lámpavassal meg lincseléssel, és már ki is vették a naftalinból a munkásőr-egyenruhákat meg a ’19-es bőrkabátokat, bár egyelőre még csak addig jutottak, hogy Böcskei Balázs elmagyarázta, ­miért volt csodálatos és haladó és avangárd performansz a Tanácsköztársaság, és nyilván fantasztikus művészi üzenete volt annak is, amikor a Lenin-fiúk belelőtték a Dunába Hollánékat, hát persze, a nyilasoknak is meg kellett valahonnan tanulniuk az avangárdot, maguktól sosem lettek volna ennyire kreatívok…

De hiába minden erőlködés és jó szándék, a nép éppoly elszigetelt, mint a vezetője.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2018. július 27. 09:57
Bolond bayer - Trump fogadta a szerinted "részeges" Junkert a Fehér Ház-ban, viszont a te görbelábú felcsúti gazdádat meg le se szarja - hogy van ez ?
VakzKommondor
2018. július 26. 21:39
Gyáva szarok vagytok mind. Vitázni sem mer a dagadt már 10 éve. Amúgy minek az Orbánnak klub Aliga? Mihez kezd vele?
Pelso j.
2018. július 26. 16:30
Na és? Az ország és magyar emberek számára mi közvetlen és konkrét haszna van a találkozóknak? Jó nagy nulla.
Pál Pusztai
2018. július 26. 15:26
Ja Zsolti az Észak-koreai vezető is találkozott a kínai vezetővel,amerikai elnökkel sőt Putyin is bejelentkezett hozzá. Akkor ő sincs elszigetelve meg a nép sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!