A népnek járda kell, nem demokrácia

2018. július 16. 06:55

A fideszes jelölt nem állt szóba a miskolciakkal, mégis győzött, nem is kis arányban.

2018. július 16. 06:55
Doros Judit
Népszava

„A fideszes jelölt nem állt szóba a miskolciakkal, mégis győzött, nem is kis arányban. A kamujelöltek feleslegesnek bizonyultak, egy átlag választó szerint azt kell nézni, kinél van a kassza kulcsa.

- Vörös ördög! – így legyintett egy idős, amúgy vörösre festett hajú asszony a miskolci győri kapui városrészben, Erdei Sándor alias Rokker Zsoltti plakátjára. - Ráadásul bozontos szakálla van, kiráz tőle a hideg, sose szavaznék egy ilyen emberre! – folytatta. Kiderült: amúgy nem is szavazhatna, mert épp a két szavazókörzet határán lakik, de már a túloldalon, nem a 12-esben, ahol azért tartottak vasárnap időközi önkormányzati képviselői választást, mert a posztot korábban betöltő fideszes Hubay György tavasszal bekerült a parlamentbe.

Noha »csak« egy mezei képviselői posztról beszélünk, olyan plakáterdő fogadott a Diósgyőr alatti városrészben, mintha legalábbis a polgármesteri székért indult volna harc. A Bársony János úti szavazókörbe sorra érkeztek az emberek, zömmel idősebb párok, akik templomba menet vagy onnét jövet álltak meg voksolni. Az adatok szerint azonban a részvételi arány már délelőtt alatta volt a korábbiaknak, de »érzetre« is magasabb volt egy kicsit, mint például a józsefvárosi időközi polgármester-választás 23 százalékos aránya.  - Egy fecske nem csinál nyarat, pláne erre az egy évre, ami hátravan a következő választásig, de azért eljöttünk. 

Szerettük az előző képviselőt, mert ő kezdte el a Számozott utcák felszámolását. Azt várjuk el az utódjától, hogy ezt folytassa – mondta egy idős asszony, aki nem csinált titkot abból, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjére, Nagy Ákos ügyvédre szavaz. Őt egyébként – panaszolták többen is - hiába várták személyesen lakossági fórumokra, jellemzően szórólapokon »üzent« a helyieknek. A nyomortelep-felszámolási program folytatása például az egyik erős ígérete volt: a zömmel cigányok lakta Lyukó-völgy és a problémákkal terhelt Számozott utcák ölelésében lévő városrészben a romák megregulázásának ígérete helyben legalább annyira kézenfekvő kampányüzenet volt, mint a nagypolitikában a »migráncsozás«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2018. július 17. 09:43
Az ellenzéki össztámogatással indult, korábban Rokker Zsolttiként ismertté vált Erdei Sándor humoristát a választópolgárok röhejesnek tartották, kiröhögték.
Tatulus
2018. július 16. 18:16
Már az eredmény kihirdetése után vártam, mivel magyarázza a kampót a ballib! Hát nem tévedtem! Hihetetlen az a hazugsághalmaz, mellé-duma, idióta próbálkozások, amivel a kimagyarázkodás megindult. Ez a "egy átlag választó szerint azt kell nézni, kinél van a kassza kulcsa." különösen elképesztett! Érdekes a hódmezővásárhelyi "győzelmük" után ilyesmi eszükbe sem jutott! Á-ezek idióták!
syphax
2018. július 16. 17:45
A helyzet az, hogy ÉN PONTOSAN TUDOM, KI EZ A HÖLGY. Épp azért nem tisztességes, az irása, mert tartózkodhatott akár Miskolcon is, de akár Kuala Lumpurban is, mindenképp-egyképpen hazug. Ha itt volt azért tisztességtelen, ha másütt dekkolt akkor azért.
Peter8811
2018. július 16. 14:16
Panamai csárda kivan festve, Oda jár a Bokros Lalyos minden este. Leteszi a kaszáját Tele szarják a száját, Minden este.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!