BMW Debrecenben: újabb pofon Miskolcnak

2018. július 31. 13:19

A miskolci autóipari álmok immár sokadszorra foszlanak szerteszét.

2018. július 31. 13:19
Doros Judit
Népszava

„Hatalmas fricska Miskolcnak, hogy a borsodi megyeszékhely helyett végül Debrecenben építik fel a BMW-gyárat. Varga Gergő helyi ellenzéki politikus, a DK térségi koordinátora szerint ez is mutatja, hogy a miskolci képviselők lobbiereje harmatgyenge, és olyan projekt előkészítésére költöttek el milliókat, amit végül elbukott a város.  

Az utóbbi években több alkalommal is felvetődött Miskolc neve egy autógyár lehetséges helyszíneként, aztán ezek mindig máshová települtek: ezért nem is egyszeri pechről, inkább blamázssorozatról beszélhetünk.  

Pedig Miskolc ezúttal nagyon erőlködött. Reményt keltett, hogy március 26-án egy kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Miskolchoz közeli Hernádnémetinél létrehozandó ipari telephely kialakításával kapcsolatos hatósági ügyeket. A Miskolccal közös projektben a felekkel titoktartási szerződést írattak alá. A Népszava akkor kiderítette: a miskolci közgyűlésben zárt ülésen döntöttek a közös ipari parkról, és arról, hogy 85 százalékban Miskolc, 15 százalékban a borsodi falu részesülne az iparűzési adóbevételekből.  

Egy másik vonal is erősítette a miskolciak reményeit: Orbán Viktor ugyanis már korábban bejelentette, hogy a Modern Városok Program keretében ezer hektáros ipari parkot alakítanak ki Miskolc térségében. Kecskeméten a Mercedes 300 hektáron húzta fel az üzemet, ezért is gondolták úgy a helyiek, hogy a háromszor ekkora területen simán elfér majd a BMW.  

Nem így lett, s a miskolci autóipari álmok immár sokadszorra foszlanak szerteszét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2018. augusztus 01. 17:16
Doros Judit! Maga egyszerűen buta.
gutyanj
2018. augusztus 01. 16:35
A félig üres/ félig tele pohár esete. "Óriási pofon miskolcnak." Neeem, hatalmas siker Debrecennek te f@sz!
Óbor Dezső
2018. augusztus 01. 10:07
....ezért is az Orbán a hibás, a BMV nek ehhez semmi köze, szerencsétlen xarkeverő....
Akitlosz
2018. július 31. 23:22
Országosan kb. tök mindegy, hogy Miskolc vagy Debrecen. Az ottaniaknak nyilván nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!