A néppártosodás márkaőre

2018. július 04. 12:20

Azoknak a kulcsembereknek, akik egyértelműen rombolták a párt imázsát, nem szabadott volna a Jobbik közelében maradniuk Interjú.

2018. július 04. 12:20
Radnai László
Válasz

„A kampány végén látható üzenetek, a »Légy részese a győzelemnek« és társai már nem az ön munkája volt?

2017 szeptemberétől semmi ráhatásom nem volt a kampányra, bár tény, hogy a párt mellett maradtam a néppártosodás márkaőreként. Már augusztus közepén megírtam a pártvezetésnek: hibának tartom, hogy eltértünk a közösen kialakított stratégiától, és azt is, komoly vezetési hibákat a látok a pártban.

Milyen hibákat?

Ha van egy nagyvállalatod, nem lehet egy bt. szintjén vezetni. Nem voltak tiszták a felelősségi viszonyok, se a döntéshozatali mechanizmus.

Most Vona Gábort kritizálja?

Nem. A problémám a Szabó Gábor pártigazgató-féle vezetéssel volt.

A kör lassan bezárul: az éppen a Jobbik 2.0-t szervező Toroczkai László szerint ön a hibás a párt helyzetéért, ön szerint a Szabó Gábor-féle vezetés – és megy tovább a választási vereség utáni felelősséghárító játék.

A Jobbik történetének legjobb választási eredményét érte el tavasszal. Soha ennyien nem szavaztak még rá. Vagyis ez egy jól sikerült kampány volt, de tény, lehetett volna sokkal jobb is. Meglátásom szerint akkor, ha nem térünk el a stratégiától; hiba volt például behozni a már születésekor elvetélt nyugdíjaskampányt, illetve félúton feladni a béruniós kampányt. És azoknak a kulcsembereknek, akik egyértelműen rombolták a párt imázsát, nem szabadott volna a Jobbik közelében maradniuk. Már tavaly nyáron jeleztem a vezetésnek, hogy van öt olyan személy, aki folyamatosan kibeszél a Jobbikból, akinek identitása az új jobbikos identitással nem fér össze.

Ebben az ötben benne volt Toroczkai László is?

Ő volt az egyes számú. Pontosabban a kettes.

Ki volt az egyes? Morvai Krisztina?

Igen. De nem szeretnék névsorolvasásba menni. Mindenki láthatta, mekkora problémahalmazt jelentett például ez a két ember.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2018. július 05. 14:20
Nem voltam soha tagja a Jobbiknak (és soha semmilyen politikai szervezetnek), de miután Csurka úr sikeresen kimanőverezte a MIÉP-et az ogy-ből, a Jobbik szavazója voltam. De mindenkor irritáltak az olyan (szerintem) szélsőséges megnyilvánulások, mint pl. a zászlóégetések. Azt pozitívként ítéltem meg, hogy az ilyen megnyilvánulásokat a "cuksidással" ki akarták küszöbölni. Ugyanígy az olykor előforduló otromba zsidózást. A megmaradt Jobbiknál számomra az egy "gyanus" momentum, hogy Gyöngyösi Márton komolyabb szerephez jut. Az ominózus parlamenti felszólalását, amikor az országgyűlési képviselők (és szerintem az állami vezetők esetében is ugyanolyan lényeges) többes állampolgárságának kérdését az izraeli-magyar kettős állampolgárságr redukálva mintegy otromba zsidózással félresiklatta. Ha nem egy a Wikipédia szerint komolyabb elméleti felkészültséggel rendelkező politikus csinál ilyet, akkor betudom "tévedésnek", de ő közgazdász, politológus stb. ilyen baromságot csak megbízásból csinálhatott.
telekaszter
2018. július 05. 12:57
"A Jobbik történetének legjobb választási eredményét érte el tavasszal. Soha ennyien nem szavaztak még rá. Vagyis ez egy jól sikerült kampány volt" Nagyvonalúan elfeledkezik arról, hogy elég sok szavazatot köszönhetnek a "taktikai szavazó" balosoknak.
luisbathhelena
2018. július 04. 22:54
Ah....meglelték a Jobbik katasztrófa okát: Morvai és Torczkai. Gratulálok.
hátakkor
2018. július 04. 15:57
Zázriwetz rúlez! Szerencsétlen az olasz tengerparton szürcsöli a koktélokat mindeközben Kriszta asszonyával. Se Audi slusszkulcs, se hidegkúti társasház kulcs, se budi szelfi. Most a Siriza történetét olvasgatja Ciprasszal az élen. Lajos mindent pénzzé tesz. Nincs jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!