Törésvonalak

2018. július 25. 06:39

Határok nélküli Európa: egymillió, kétmillió, hárommillió. Meddig tartana? Az utolsó demokratikus kormány bukásáig?

2018. július 25. 06:39
Tamáska Péter
Magyar Hírlap

„Most a hamburgi Die Zeit újságíróját lövi ki a magát morális fölényben érző mainstream. Mariam Lau a földközi-tengeri hányattatások kapcsán arról írt, hogy csak két pillanatra képzeljük el, hol állna most Európa, ha engedne az emberi jogi szervezetek zsarolásának, s legalizálná a bevándorlást, függetlenül attól, ki a menekült, s kit csak a szegénység vitt erre az útra. Határok nélküli Európa: egymillió, kétmillió, hárommillió. Meddig tartana? Az utolsó demokratikus kormány bukásáig?

Nagyvárosaink mind Kalkutta nyomornegyedeinek képét öltenék fel – érvel Lau. A liberális Süd­­- deut­sche Zeitung az emberi méltóság védelmében utasította el érvelését, a Charlie Hebdo német testvérlapja, a Titanic cikkírója pedig arra biztatja a hamburgi lap munkatársait, hogy minden álló nap öntsék forró kávéjukat Lau pofájába. Ha nem, akkor morális halottaknak tekintendők – mondja ki egy olyan újság nevében, amely pornográf pózban ábrázolja a pápát és Krisztust. S a bajor belügyminiszter enged a humanitáriusok nyomásának: dicséri a Földközi-tengeren ügyködő civileket. Igazi törésvonal ez is: az AfD szerint Merkel ugyanis a zöldeknek megfelelő egyezséget kötött a bajorokkal. A határvédelem papírkosárba való. A nap vidáman süt, s aki szólni mer, közmegvetésnek teszi ki magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. július 25. 10:54
Az a baj, hogy ha a németek ilyen politikát folytatnak, abba nem csak ők, de egész Európa beledöglik.
tango47
2018. július 25. 08:50
A kies nyugaton a szuicid viselkedés a trendi - amíg egy is marad belőlük.
figyelő4322
2018. július 25. 07:28
Ezt csak néhány megvett vezető, akiket nem érdekel, és egy csomó hibbant, elkábult, vagy megvezetett szavazó nem tudja: ha vátozás nem lesz hamarosan, a migráns invázió megöli Európa népét és kultúráját. Ebben az esetben Europa néhány évtizeden belül a hatalmas muszlim tenger egy félszigetévé válik. Tulajdonképpen nem is lehet a muszlikat hibáztatni ezért; ők csak azt cselekszik, ami nekik előnyös. Európa a felelős azért, hogy öngyilkosságot követ el.
ZolieM
2018. július 25. 07:05
Már késő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!