Heller Ágnes celebségéről, múlandóságáról

2018. augusztus 23. 18:37

Nem tudok másként tekinteni Heller Ágnesre, mint egy celebre.

2018. augusztus 23. 18:37
Orbán János Dénes
Magyar Idők

„Nem tudok másként tekinteni Heller Ágnesre, mint egy celebre.

A Wikipédia imigyen határozza meg a celeb fogalmát: »A celeb a 21. század első évtizedében divatossá vált, főleg a médiában használatos szó, amely a celebritás (angolul: celebrity – jelentése: híresség, hírnév, híres ember, ismert személyiség) rövidüléséből származik. Elsődleges jelentése: felkapott, „ünnepelt” híresség. A kifejezés mellékjelentésként azt a tartalmat is hordozza, hogy az ismertség alapja nem (vagy nem szükségszerűen) az illető tudása, ill. egyéb autonóm képessége, hanem egy, a média által róla mesterségesen kialakított kép, amely beépült a fogyasztók (olvasók, nézők) gondolatvilágába.«

Mert tényleg, mitől lenne más Heller Ágnes, mint egy celeb? Néhány elszánt marxista filoszon kívül kit érdekelnek manapság (vagy kit érdekeltek régebben) Heller Ágnes filozófiai tézisei, gondolatai? Mindig is politikai-ideológiai alapon érvényesült: kezdetben cionista volt, aztán kommunista, aztán ellenálló a Kádár-korszakban, aztán a balliberalizmus híve, sőt még a Jobbik szimpatizánsa is. Mindenkori politikai aktivitásának, pontosabban politikára építő marketingjének köszönheti ismertségét, nem pedig tudományos munkásságának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szimpatikus tömegek
2019. július 22. 09:36
És ki az az Orbán János Dénes?
hetedik
2018. augusztus 24. 11:34
Huiiu Mennyi bibsi bérkommentelő.... Pedig ágika öreg,csúnya ,buta , És nemsokára meg is fog halni.... Majd pisálunk a sírjára Hahahaha
Zokni
2018. augusztus 24. 10:02
Érdekes a cikk, kiderül benne, hogy az Orbán "új" felfedezettje, Gulyás, olyan, mint a többi volt: patkány. Doktor Patkány. Viszont EZ itt... Egyszerűen csak aljas. Szokták mondani, hogy van az az összeg, amiért az embernek korpás a haja... Neki is megvan, amiért aljas. Csak ő még fizet is, hogy ez nyilvánosságra kerüljön.
libantkomcsi
2018. augusztus 24. 08:22
Amikor Heller bevallottan hithű kommunista volt, az eszme sokmillió ember elpusztításán, megnyomorításán már átesett. Tehát egy tömeggyilkos eszmét fényezett több külföldi egyetemen is. A parazita balosok erre olyan büszkék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!