Túlvagyunk már azon, hogy ezt finoman csak globális felmelegedésnek hívjuk

2018. augusztus 08. 13:00

Ha nem változtatjuk meg az életmódunkat gyökeresen és azonnal, akkor ki fog halni az emberiség.

2018. augusztus 08. 13:00
Sarkadi Zsolt
Sarkadi Zsolt
444

„Idén nyáron brutális hőhullám sújtotta Európát és Japánt, világszerte több száz ember halt meg a szokatlan hőség miatt. Görögországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Franciaországban, Svédországban és az Egyesült Államokban hatalmas erdőtüzek pusztítanak, amik többségét ugyan valószínűleg emberi mulasztás vagy szándékos gyújtogatás okozta, gyors terjedésük és pusztító erejük viszont annak köszönhető, hogy az európai és észak-amerikai erdők fái egyre kevésbé viselik el az iszonyatos forróságot.

Az emberek többsége csak legyint, mikor arról olvas, hogy az egyre növekvő nyári forróság, a sorozatos hőhullámok és az egyre pusztítóbb viharok a globális felmelegedés következményei. Annyit cikkezett már minden újság a globális felmelegedésről, hogy senki sem érzi igazán, hogy dolga vagy felelőssége lenne ezzel kapcsolatban.

A globális felmelegedés elvont, és egyre elcsépeltebbé váló fogalom, nem csoda, hogy a folyamatosan ránk záporozó, szenzációsabbnál szenzációsabb bulvárhírek világában szinte senkit nem érdekel. A 2018-as nyár és az utóbbi hónapokban publikált klímakutatások szerint azonban amit eddig – talán saját magunk megnyugtatására is – finoman csak globális felmelegedésnek hívtunk, nyugodtan nevezhetjük az általunk ismert világ végének is.

Ha nem változtatjuk meg az életmódunkat gyökeresen és azonnal, akkor ki fog halni az emberiség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 09. 23:59
"Ha nem változtatjuk meg az életmódunkat gyökeresen és azonnal, akkor ki fog halni az emberiség." És megváltoztatta már az életmódját a szerző? Csak nem azt akarja, hogy kihaljon az emberiség?
Akitlosz
2018. augusztus 09. 23:58
"A globális felmelegedés elvont, és egyre elcsépeltebbé váló fogalom, nem csoda, hogy a folyamatosan ránk záporozó, szenzációsabbnál szenzációsabb bulvárhírek világában szinte senkit nem érdekel." Így van. Nem több szenzációhajhász bulvártémánál. Teljesen mindegy, hogy milyen az időjárás, az a médiának így is úgy is mindenképpen extrém. Minden évben 400 nap van rendkívüli időjárás ha hinni lehet a médiának.
Akitlosz
2018. augusztus 09. 23:56
"Az emberek többsége csak legyint, mikor arról olvas, hogy az egyre növekvő nyári forróság, a sorozatos hőhullámok és az egyre pusztítóbb viharok a globális felmelegedés következményei." Mi egyebet tehetne? Gondolkozz globálisan cselekedj lokálisan? Ha kidobok egy kis jeget a hűtőszekrényből, akkor az használ a Glóbusznak a globális felmelegedés ellen? Mert ha igen, akkor nagyon szívesen.
Akitlosz
2018. augusztus 09. 23:53
"az európai és észak-amerikai erdők fái egyre kevésbé viselik el az iszonyatos forróságot." Kik is csapolták le a mocsarakat? Kik is szabályozták a folyókat? Kik is tüntették így el a víz nagy részét? Hát ugyan nem a természet! Na ezért nem viselik el az őshonos vízigényes fafajták ezt az új világot! Ezért van szükség az akác fákra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!