Migráció: Európa kezeket és agyakat importál

2018. szeptember 15. 15:57

Európa korábban a harmadik világ javait, most – ideológiailag szebben csomagolva – kezeit és agyait veszi el.

2018. szeptember 15. 15:57
Kürti Gábor Dezső
Vendégszerző

Nem utálom a bevándorlókat, akik csak azt teszik, amit talán én is tennék a helyükben. Nem utálom az őket segítő civileket, akikkel bár nem értek egyet, a világ legjobb szándékú emberei között tartom őket számon. Nem utálom az EU-t sem, ami egy nagyszerű gazdasági szövetség. Bár nem látom egyenlőnek a benne résztvevőket, de nyugat-európaiként nyilván ugyanígy éreznék én is, ahogy szerintem van ilyen lappangó érzetem nekem is a nálunk fejletlenebb államok felé. 

És nem utálom az európai politikusokat sem, akik nincsenek irigylésre méltó helyzetben, ha ezt az egészet meg akarnák kérdőjelezni. Teljesen érthető, hogy ez csak azoknak könnyű, akiknek nincs veszítenivalójuk, vagy a demokratikus tortából eleve a megkérdőjelező szelet az övék.

Ugyanakkor.

Amikor a migráció védelmében az olaszok Luxemburgba, vagy magyarok Ausztriába engedését (1956) hozzák fel egyes politikusok, akkor igazából az bukik ki, hogy sosem EURÓPÁBAN gondolkodtak. Teljesen más kérdés európaiként a háborúk lecsengése után Európában mozogni, mint történelmi, gazdasági, pénzügyi és kulturális szövetségben nem álló földrészek között.

Nagy különbség van Salvini rabszolgázása és annak káromkodós értelmezése között. Szerintem csak fején találta a szöget.

Az EU jelenleg valóban emberekre váltja a pénzét,

munkáskezeket és agyakat importál fejlődési akadályai csökkentésére, amelyek népesedési problémáiból fakadnak. Amelyek szintén fejlődési következményként támadt ideológiai és fogyasztási okokra vezethető vissza. Mi, európaiak már jobban szeretünk távolra szavakban, mint közelre valóságban, ami pechünkre a család létrejöttének és működésének is alapfeltétele.

A munkaerő szelektált importjával Európa egyúttal fejlődési problémákat okoz az ellentétes irányú népesedési problémával küzdő donor országoknak. Ez azonban nem érdekli, mert nem érdekelte sohasem. Korábban a harmadik világ javait, most – ideológiailag szebben csomagolva – kezeit és agyait veszi el. Ahogy korábban Amerikában is tette, a Salvini által említett durvább formában.

Európa mindezzel valójában a polgárai népességhiány miatti, piaci alapú jövedelemnövekedése ellen védekezik, versenyképességi okokból. Így a nála forgó tőke nem hagyja el a földrészt, részben arra áramolva, amerről a migráció indult. Ezzel tehát a harmadik világ felemelkedése ellen is védekezik, dupla hatásfokkal. Ami ott hiányozni fog, az itt hasznosul.

Szerintem mindezekből leszűrhető, hogy

ez az egész a látszat ellenére sem az emberekről szól

– legyenek bevándorlók vagy sem – hanem gazdasági érdekekről. Persze az is emberi érdek.

A jelenlegi Európa nem őszinte magával, csupán néha szaladnak ki ilyen Salvini mondatok a száján, de gyorsan rendezi majd a sorait, és növekszik tovább komolyabb önkorrekció nélkül.

Amíg tud.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2018. szeptember 19. 12:24
Sok igazság van ebben az írásban és sokkal jobban kapirgálja a dolgok, problémák lényegét, mint amennyire bármelyik politikus is fogja megtennia zt nyilvánosság előtt. Azt kéne észrevenni, hogy a magát megkérdőjelezhetetlenül a világ legjobb rendszerének tartó liberális demokratikus berendezkedés egy olyan társadalommodellt eredményezett, amely demográfiailag felszámolja önmagát. Azt hiszem nem kell sokat magyarázni, hogy egy ilyen társadalmi berendezkedés halálra van ítélve. Innentől két út áll a hithű liberálisok előtt. Vagy megtagadják dogmáik nagyrészét és nem nyomatják fullba a feminizmust, karrierizmust, indivídualizmust, nem támadják tovább a nemzetet és a családot annak érdekében hogy modelljük demográfiai hibáját helyrehozzák VAGY Beimportálnak megszámlálhatatlan mennyiségű bármilyen kultúrájú embert és reménykednek, hogy majd ők is hithű liberálisokká válnak varázsütésre. Ha a kettő közül valamelyiket nem lépik meg 5-10 éven belül, még a végén nyilvánvalóvá válhat a kudarcos ideológia és teljes hátraarcot kell fordítani az eddigi ideológiának. Így a komplett nyugati társadalom (innentől a halál társadalma) történelmi megítélése ugyanolyan Mengele-szerű patás ördög kategóriába fog esni mint Hitler tevékenysége.
tera
2018. szeptember 16. 09:25
Kicsit még árnyaltabb a dolog, úgy tünik a "(volt ?)" harmadik világbeli munkaerő nagyrészt csak arra kell, hogy mint marginális munkerőpiaci tartalék, letörje a béreket, részben a "(volt ?)" második világból érkező bevándorlók kapcsán, így tartva versenyképesen az ipart és a szolgáltató szektort.
mr.Marcang
2018. szeptember 16. 09:10
"munkáskezeket és agyakat importál" És mi van a sok pájslival, vesikével, májacskával, szemlencsével stb. amiknek sok százezer regisztrálatlan tulajával a szervkereskedők játszva elbánhatnak? És mi van a sok fehérmájú pénzes vén banyával, akik egész mást importálnak?
békalepcse
2018. szeptember 16. 09:06
A migráció messze nem az aminek itt le van írva. " Korábban a harmadik világ javait, most – ideológiailag szebben csomagolva – kezeit és agyait veszi el." Az ide vándoroltatottak döntő része valójában zsoldos és a bevetésükig minden földi jóval el vannak látva, csak a parancsra várnak! Gazdaságilag semmi indoka nincs az ittlétüknek! Már most is a robotizáció a magasan képzett munkaerőt is feleslegessé teszi hamarosan, nem hogy a teljesen munkára alkalmatlanokra lenne szüksége a multiknak. Marad tehát logikailag a felvetésem. Egyébként is, honnan lenne egy nyomorban élőnek 5000- 10000 eurója az embercsempészeknek az út lezsírozására? Ennyit kétkezi munkából nem fog tudni összespórolni, hogy a családjának visszafizesse, ha összedobták volna neki! Ezt valakinek finanszíroznia kell és az nem munkaerőt akar az már biztos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!