A jelenről is szól a történelmi film

2018. október 24. 23:15

A történelmi film révén talán saját XXI. századi félelmeinkre is választ kaphatunk. 

2018. október 24. 23:15
Paár Ádám
Népszava

„Kétségtelen, hogy nagy igény van a jó történelmi filmekre a magyar közönségben. Ám nem elég a kívánság, lehetőleg el kell kerülni a buktatókat. Ehhez pedig őszintén vitatkoznunk kell arról, hogy mégis mit várunk a XXI. századi magyar történelmi filmtől. Semmiképpen sem csak a puszta szórakoztatást, hanem a korra jellemző világ, mentalitás és gondolkodásmód bemutatását, és egyúttal általános emberi értékek közvetítését, a korabeli társadalom köntösében. Így a történelmi film révén betekintést nyerhetünk egy másik korba, ám talán saját XXI. századi félelmeinkre is választ kaphatunk. 

A hírek szerint több történelmi film forgatókönyve is a megvalósulás fázisában van, ami azzal kecsegteti a magyar nézőt, hogy folytatódik a Szürke senkik, a Saul fia és 1945 által megkezdett sor. Csak remélni lehet, hogy hamarosan a magyar múlt távolabbi korszakai is méltó filmet kapnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. október 25. 20:49
"mégis mit várunk a XXI. századi magyar történelmi filmtől. Semmiképpen sem csak a puszta szórakoztatást, hanem a korra jellemző világ, mentalitás és gondolkodásmód bemutatását, és egyúttal általános emberi értékek közvetítését, a korabeli társadalom köntösében. Így a történelmi film révén betekintést nyerhetünk egy másik korba, ám talán saját XXI. századi félelmeinkre is választ kaphatunk." A saul fia például olyan csúsztatásokat tartalmaz, amire nyíltan elmondták, hogy nem is ott és nem is velük és nem is annyit és nem is akkor történt meg, csak a dramaturgia meg a feszültség miatt tettek bele magyarokat elítélő eseményeket. Ezt a fajta mai mentalitást, amit ezekbe a filmekbe a "korabeli társadalom köntösébe" tettek, kikérem magamnak, azt pláne, hogy ezt az adónkból támogatták! Ilyen fisfos párszáz nézős szarokat művelnek.. Ebből mit is kéne nekem tanulnom, avagy miféle értékek, miféle mentalitás jön le? Nekem csak annyi, hogy már a faszom kivan a holokausztozással és a magyarok legnagyobb bűnösnek beállításával, és azzal, hogy huszadik századi fikciókat gyártanak "történelmi" film gyanánt! Azt meg egyenesen nem tudom mire vélni, hogy a bírálóbizottság elnöke úgy dönt, hogy Hunyadi helyett majd történelmi filmnek ír egy fiktív Dugovics Tituszos forgatókönyvet, akinek a tesója egy LMBQIDDQD janicsár és zászlóbirkózni találkoznak össze.. Menjetek a picsába!
áfonya
2018. október 25. 05:47
Junckert rászoktatták az alkoholra kábítószerre a seggnyaló kommunista környezete. ...... megválasztásakor nem voltak tünetei , mióta a kommunista körökbe forog látszik rajta leépülés.... Az öreg azt csinálja amit a kommunista képviselők diktálnak. https://www.flagmagazin.hu/flaneur/juncker-erdely-elcsatolasa-unnep-europa-szamara?fbclid=IwAR15QXkMz6cQSN1Ex-wNlOZEkF1nWDtM0_Q9UZ4WtUxVoMP21faRE9huaAc
áfonya
2018. október 25. 05:31
Tusk: az illegális migráció megállítására kell helyezni a hangsúlyt. https://pestisracok.hu/tusk-az-illegalis-migracio-megallitasara-kell-helyezni-a-hangsulyt/?fbclid=IwAR3z4Frd9ox00k-5yi9Zuw4cyc7xL3yBvhHC5jhN7xpr8uCfrktU4zj6NPE Tusk úgy ugattok mint a kutya a holdat , azt hiszik mindenki hülye ,,, magyarok tisztában vannak a brüsszeli vezetők gonosz tevékenységével ,hazudnak lopnak ,eus keresztény nemzeteket legyilkoltatják. Zsidók csak akkor hallatják magukat ha majd őket éri támadás . Német rendőrök zsidó felvonulást szétverték ,, hogy hogy elhallgatták ,, magyaroknál történik az izreali szekurity hazánkban verné a magyarokat mint gyurcsány kormányzása alatt 2006.
áfonya
2018. október 25. 05:09
Saul Fia rendezők díj átvételekor magatartásukkal magyarokban hagytak elítélő gondolatokat . Nyugatról táplált magyar gyűlölet , Francia országban kinevelt magyar gyűlölő kommunista zsidó rendezők abba a tányérba szartak amiből megették a díszebédet . Film hogy hogy nem a holokausztról szól...... valahogy mindig tragédia jellemzi a filmeket , nem igaz hogy a magyarok mind úgy éltek ...... proli élet jahhh a kommunizmus ezt az életet hagyta hátra maga után , nincs példa kihaltak a régi polgári értékek . Várkonyi Zoltán tudott nagyszerű filmeket rendezni. Juncker merker soros életét is filmre viszik a drága zsidó kommunisták .... Juncker alkoholtól kábítószertől bukdácsol körül veszik a seggnyaló kommunisták , merkel szelfizik a fizetett terroristái között, zsák pénzel körül szaladja a kommunista vezetőket , soros úgy futkos le-föl Európa Amerika közt mint a macska padlásról Európát felégesse. Tényleg megérdemel egy rendezést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!