Lecsapott a gondolatrendőrség a transzokkal viccelődő brit melósra

2019. január 28. 14:23

Jelentkezett a rendőrség egy brit melósnál, hogy ellenőrizzék a gondolkodását, miután retweetelt egy limericket.

2019. január 28. 14:23

Az 53 éves Harry Miller egy humberside-i, családos, négygyermekes dokkmunkás, aki a Twitteren retweetelt (tovább közölt) egy a transzneműeken viccelődő, limerick műfajú versikét. A szövegben többek között az szerepelt: „A melleid szilikonból vannak, a vaginád nem vezet sehova”.

A történtekről a Telegraph és a BBC is beszámolt. Eszerint a tweet kapcsán a rendőrség bejelentkezett Harry Millernél: Mansoor Gul elmondta neki, hogy vagy 30 potenciálisan offenzív twitter üzenetéről tudnak, és különösen ez a limerick vers a problémás. 

„Elmondtam, nem én írtam ezt. Ő azt mondta: »Ah, de ön kedvelte és tovább reklámozta.« Megkérdeztem, miért pazarolja az idejét egy nem bűncselekményre. Ő azt mondta, »ez nem bűncselekmény, de gyűlölet-incidensként lesz regisztrálva«” – idézi a brit férfit a Telegraph.

Ellenőriznünk kell a gondolkodását

A rendőr elmondta neki: „Voltam egy kurzuson, és amit önnek meg kell értenie, hogy lehet olyan magzat, aminek női agya van, de férfi testrészeket növeszt, és ez a transznemű személy”. A rendőr hozzátette azt is: „Ellenőriznünk kell a gondolkodását”​.

A rendőri vizsgálatról egyébként a cégének vezetői értesítették Millert, aki nem is tudja, a panasztevő honnan tudta meg, hol dolgozik, mert a Twitteren sem a saját teljes identitását, sem a munkahelyét nem nevezte meg soha. A panasz része volt az is, hogy az érintett cég „nem biztonságos környezet” lehet a transznemű személyek számára – Miller tweetjei miatt.

„Nem hiszem el, hogy mi történik az Egyesült Királyságban a transzgenderizmus nevében, és, ami rosszabb, még csak nem is gondolkodhatunk vagy beszélhetünk róla” – mondja Harry Miller az esetről.

Bűncselekmény hiányában is vizsgálódni kell

A Telegraph elérte az érintett rendőrt is. Mansoor Gul a lapnak elmondta: a magzatos példát onnan vette, hogy előző nyáron részt vett egy transznemű személy által tartott kurzuson. „Ugyan egyik tweet sem volt bűncselekmény, de elmondtam Miller úrnak, hogy ez a limerick olyasmi, ami felháborítja a transznemű közösséget. Figyelmeztettem, hogy ha ez fokozódik, akkor további intézkedést kell foganatosítanunk. Ha valaki azzal jön elő, hogy »gyűlölet-incidens áldozata vagyok és ez nagyon felháborít engem«, akkor vizsgálatot kell indítanunk” – mondja a brit rendőr.

A Telegraph emlékeztet: a Humberside-on 13 százalékkal növekedett a bűncselekmények száma 2018 szeptemberéig, ami magasabb a 8 százalékos növekedést mutató brit átlagnál.

„Én csak egy szőrős seggű melós vagyok, aki káromkodik, iszik és focit néz. De van egy feleségem, egy anyám és a lányaim, és amikor az ő jogaikról meg biztonságukról meg a többi nőéről van szó, a férfiaknak meg kell szólalniuk” – fakadt ki a Telegraph-nak Miller. Elmondta azt is, hogy felvette a kapcsolatot az eredeti limericket író nővel, és azt tervezik, limerick-túrára indulnak a rendőrörsökre. „Abszolút egy orwelli állam felé haladunk, és a rendőrség az 1984-et használja kézikönyvnek, és ez halálra ijeszt engem.”

„A szólás szabadságát csak úgy lehet megvédeni, ha kurvára tovább beszélünk” – szögezte le Miller.

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2019. január 29. 18:25
Inkább az Orbáni diktatúra mint a liberális szabadság !
teljesenertelmetlen
2019. január 28. 22:41
Na ezért kell ezeket az "érzékenyítő" taknyokat kiverni minden állami intézményből! Óvodákból, iskolákból, rendőrségről, bíróságról.
csoda
2019. január 28. 21:42
Egyébként ezt osztotta meg, mivel megkérdőjelezi a tervezett módosítását a 2004-es Gender Recognition Act-nek https://www.gov.uk/government/consultations/reform-of-the-gender-recognition-act-2004 : You’re a man. Your breasts are made of silicone Your vagina goes nowhere And we can tell the difference Even when you are not there Your hormones are synthetic And lets just cross this bridge What you have you stupid man Is male privilege.
orion
2019. január 28. 21:24
Aha. Hadd igyon, menjen meccsre, védje meg a lányait és ne hagyja magát! Egy normális férfi. (Éppen végeztem a feminista cikkel itten.) Én szeretem ezt a Harryt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!