A forradalmat nem fogják közvetíteni

2019. május 07. 07:58

Az élő közvetítés mára a tüntetéseken való részvételt tovább gyengítő tartalommá vált.

2019. május 07. 07:58
Schultz Nóra
Mérce

„A tudósítás és a közvetítés persze elkerülhetetlen, nagy valószínűséggel a következő években is megtalálhatóak lesznek a tüntetők által feltöltött tartalmak a »közösségi médiában«, ez ellen nem sok esély van hatásos kritika kifejtésére. Sokkal aggasztóbb viszont, hogy a decemberi tüntetések során és azt követően az újságírók és véleményvezérek is úgymond profi tartalommá alakították az élő közvetítéseket.

A jóindulatú cél persze az, hogy minél többeket elérhessünk, hogy akár a közvetítések hatására a helyszínen is megjelenjenek a nézők: ez decemberben többször is megtörtént, elég csak az Orbán arcába nyomott »facebook live« mozgósító hatására, vagy a gyorsan iránytváltoztató és olykor eszkalálódó tüntetések alkalmával az élő közvetítések és »percről percre« cikkek hasznosságára gondolni. Mostanra azonban ezek az élő közvetítések már nem számítanak újdonságnak, és széleskörű offline mozgalmi közeg híján csak élősködni tudnak az elszórt tüntetéseken, flashmobokon, kattintást és nézőket generálva a közvetítő oldalon, miközben magukon az eseményeken kevés a résztvevő.

Az élő közvetítés tavaly még egy viszonylag friss és kreatívan használt motivációs eszköz volt, de mára inkább a tüntetéseken való részvétel szükségesség-érzetét tovább gyengítő tartalommá vált: »Nem hiszem, hogy kimegyek, majd nézem közvetítést és ha lesz valami izgalmas, lehet kinézek«. A rendszeresített, kiszámítható tüntetésközvetítés ezt a tudatállapotot erősíti bennünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. május 08. 06:59
Ami nincs azt nem is lehet. Hiába álmodoztok róla..
tango47
2019. május 07. 17:20
Abba ne hagyják a közvetítést. Enélkül szegényebbek lennénk néhány ismerettel és azt hihetnénk, hogy az ellenzéknek vannak normális tagjai is. Így viszont tudjuk, hogy hol a színvonal.
puszika
2019. május 07. 15:46
Nem kell ezt magyarázni leányom. Az élő közvetítések megmutatták,hogy a nagy hangon beharangozott események mind kudarcba fulladtak és azt a néhány száz lézengőt látta a nagyérdemű minden megmozdulásom. Arcról felismerték őket! Aztán ott voltak a gyerekek.Igen gyerekek,akiket kicsábítottak a szervezők..Volt egy "buli"/szerintük/ de ,hogy miért voltak kint azt nem tudták megmondani. Bizony égtetek mindahányan!!
Korrupt Kornél
2019. május 07. 15:41
Egy magyar mondás ide: "szép lehetsz, de okos nem" Csajszi ez illik rád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!